Mam PhII 2,5 benz. jakie jest faktyczne spalanie? Bo coś mi się wydaje że albo mam coś nie tak z sondą lambdą albo dziura w zbiorniku . Jeżdzę naprawdę delikatnie średnie spalanie to mieście 13,5 L/100 czy to normalne ??
B,
Last edited by bogumil123 on 2009-08-29, 16:50, edited 1 time in total.
automat czy zwykly? wg wyliczen mi w miescie potrafi i pod 20 zezrec... fakt ze automat i lpg, ale ta liczba nie cieszy
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Zwykła skrzynia a dodatkowo martwi mnie siła z jaką należy naciskać sprzęgło!
Nigdy więcej AUTOMATÓW, Ojciec kiedyś miał w 1997 i straszna lipa za tamtych czasów to nikt nie podejmował się naprawy. A objaw był prosty z niewiadomych przyczyn podczas jazdy skrzynia się przełączała w tryb awaryjny na 3 bieg! Straszna lipa przy 170.... lipa lipa
Last edited by bogumil123 on 2009-08-29, 17:00, edited 1 time in total.
arek, kolego jedziesz na gazie może dasz mi jakieś wskazówki bo szukam gazu i niechce się naciąć!!! Stary miał niedawno Mesia W140 i zaplacił za gaz 5500. I powiem że nigdy nie widziałem aby choć raz przejechał się bez narzekań!
Arku ja to az nie wierze w te Twoje spalanie (zartuje) spalanie z 19 spadlo mi na 17 l lpg po tym jak doszedem do wniosku ze skrecanie na sie zeby mniej palil nic nie da .Narazie walcze dalej
Moja 2.5 20V w Automacie pali 13,5-14,5 (sr. 14L) praktycznie cały czas po mieście i do sklepu. Jak jadę gdzieś w trase to odrazu mam spalanie ok 11-12 L ale dużo było regulacji u gazownika żeby mi tyle paliła.