Dyskusja nad wyborami moderatora

Sprawy związane z forum i portalem safrane.pl

Moderators: SURU, Moderator

ubek
Forumowicz
Forumowicz

Post by ubek »

z doświadczenia wiem że to administracja powinna wybrać moderatorów, tak robimy na 2 forach motoryzacyjnych które prowadzę i nie mamy problemów.
Życie jest zbyt krótkie żeby wolno jeździć
Goalkeper

Post by Goalkeper »

henry71 wrote:Witam Goli czy nie uważasz że przeginasz kandydatury moja i dareczka
Nie wydaję mi się żebym przeginał, uważam że będziecie mieli sprawnościówkę i możliwość popisania się umiejętnościami.
dareczek730

Post by dareczek730 »

No tak ale oprócz Ciebie nikt na nas nie zagłosuje więc nici z tego.Ja nie skorzystam na pewno nie mam czasu na takie rzeczy.Ale dziękuję za pamięć :P Wolę spotkać się z ludźmi na zlocie i pogadać a nie szukać czy dobrze napisali zdanie , słowo itd itp
Darek

Post by Darek »

dareczek730 wrote:Chciałem dodać , że nie wiem dlaczego Darek zrezygnował ?????
To bardzo proste jestem niesprawiedliwy więc nie nadaje się do tego, poza tym niech teraz bawi się ktoś inny i Darku mam prośbę usuń mnie ze swojej listy bo nie po to zrezygnowałem żeby z powrotem pchać się na afisz.
Cakes

Post by Cakes »

Mysle, ze osoba na tak odpowiedzialnym stanowisku powinna nie tylko wladac poprawna pisowna, lecz rowniez miec pojecie o mechanice, a zwlaszcza tej zwiazanej z Safrane.
ubek
Forumowicz
Forumowicz

Post by ubek »

Cakes, a co ma moderowanie do mechaniki? Moderator musi mieć dobry kontakt z ludźmi, umieć załagodzić konflikty, pomagać nowym użytkownikom odnaleźć się na forum itd.

Nie musi być mechanikiem, przynajmniej wg. mnie.
Opinia wyciągnięta z doświadczenia.
Życie jest zbyt krótkie żeby wolno jeździć
Darek

Post by Darek »

Cakes wrote:Mysle, ze osoba na tak odpowiedzialnym stanowisku powinna nie tylko wladac poprawna pisowna, lecz rowniez miec pojecie o mechanice, a zwlaszcza tej zwiazanej z Safrane.
Musi dbać o porządek na forum, a to niewiele ma wspólnego z mechaniką
Cakes

Post by Cakes »

Porzadek porzadkiem, lecz w niektorych sytuacja przyda sie wiedza ktora mozna w praktyczny sposob wykorzystac przy tematach, ktore czasami moga kosmicznie odbiegac od rzeczywistosci. To moje osobiste zdanie na ten temat, ktore sprawdzilo sie na moim forum, chocby w tematach zwiazanych z tuningiem. Osoba, ktora na co dzien prowadzi warsztat tuningowy jest moderatorem dzialu zwiazanego z tuningiem. Osoba kompetentna z ogromnym zasobem wiedzy szybko wyprostowywala czasami arealne dyskusje.

Po za tym musi to byc osoba, ktora poswieci dosc sporo wolnego czasu dla forum.
Zreszta wydaje mi sie, ze nie kazdy jest swiadom tego co powienien robic moderator.
To nie tylko lad i porzadek. Niestety to jak w zyciu codziennym na niego spada brudna robota.

To moje zdanie i nie musi byc brane pod uwage. Po za tym odbieglem troszke od tematu i celu, poniewaz temat chyba nie dotyczy jaki ma byc mod, za co serdecznie przepraszam. Co do wyboru osoby na moda. Niestety nie mam zdania na ten temat. Za slabo znam ludzi bedacych na forum. Arek oraz Darek byli osobami na odpowiednim stanowisku.
Last edited by Cakes on 2009-10-24, 23:51, edited 1 time in total.
dareczek730

Post by dareczek730 »

Darek wrote:
dareczek730 wrote:Chciałem dodać , że nie wiem dlaczego Darek zrezygnował ?????
To bardzo proste jestem niesprawiedliwy więc nie nadaje się do tego, poza tym niech teraz bawi się ktoś inny i Darku mam prośbę usuń mnie ze swojej listy bo nie po to zrezygnowałem żeby z powrotem pchać się na afisz.
Zrobione.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

za co ja trafiłem na tą listę? za wyrażanie własnego zdania i dyskusje?
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Moi drodzy, przecież normalne jest, że jeżeli ktoś nie chce być na tej liście to niech się z niej wypisze. Nikogo zmuszać przecież nie będziemy.
Decentralizacja to przyszłość.
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Cakes wrote:Po za tym odbieglem troszke od tematu i celu, poniewaz temat chyba nie dotyczy jaki ma byc mod, za co serdecznie przepraszam.
Dlatego proponowałbym wydzielić posty, w których nie ma kandydatur, do osobnego wątku pod tytułem "jaki powinien być mod".
Daroot wrote:za wyrażanie własnego zdania i dyskusje?
No właśnie, wygadany jesteś, a taki mod jest potrzebny, który bez skrupułów zainterweniuje.
Last edited by Goalkeper on 2009-10-25, 12:07, edited 2 times in total.
Darek

Post by Darek »

Daroot wrote:za co ja trafiłem na tą listę? za wyrażanie własnego zdania i dyskusje?
Trafiłeś na listę bo ktoś Cię polecił na moderatora. O co chodzi przespałeś ostatni rok ???. Tak właśnie odbywają się wybory na tym forum.
Teraz wszystkim się wydaje, że to jakaś kara
Last edited by Darek on 2009-10-25, 11:16, edited 1 time in total.
Crissu84

Post by Crissu84 »

dziekuje,ze mnie ktos dopisal,ale jestem zmuszony zrezygnowac,.Praca nie pozwala. Mimo to dziekuje za pamiec :)
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Jestem zdania że obecni moderatorzy spełniają swoje zadania dobrze, aczkolwiek zbyt często ingerują w treść i wykorzystują swoje uprawnienia. To jest forum ogólnodostępne, a forum to dyskusje i wymiana zdań. To że czasami za ostro wymieniamy zdania - ok, fajnie że ktoś postronny na to patrzy i przytnie w odpowiednim momencie, ale bez przesady, wszyscy jesteśmy ludźmi.
Dlatego uważam że nie powinniśmy zmieniać moderatorów, tylko aby oni sami trochę bardziej wyluzowali i odpuścili niektórych momentach. I kilka osób się ze mną zgodzi, tak myślę.

No i pozostanie kwestia ostrzeżeń - ja cały czas nie zgadzam się z moimi, natomiast co do innych nie będę się wypowiadał - niech napiszą zainteresowani. Ostrzeżenie to ewidentne przegięcie, a czy naprawdę w tych wszystkich przypadkach tak było?
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Ktoś mi przypomni jak brzmiało to powiedzenie, jakoś tak to leciało chyba "trafiła kosa na kamień ...".
Darek

Post by Darek »

Daroot wrote: No i pozostanie kwestia ostrzeżeń - ja cały czas nie zgadzam się z moimi, natomiast co do innych nie będę się wypowiadał - niech napiszą zainteresowani. Ostrzeżenie to ewidentne przegięcie, a czy naprawdę w tych wszystkich przypadkach tak było?
I dlatego zostając moderatorem masz szansę wprowadzić swój własny system wartości oraz decydować co warte jest ostrzeżenia.
Last edited by Darek on 2009-10-25, 13:09, edited 1 time in total.
Maciej

Post by Maciej »

ja bym się zgłosił ale ja nie widzę błędów ortograficznych. Zresztą niektóre posty są zbyt nudne aby czytać. każdy czyta co uważa. także ja mogę się zgłosić ale proszę nie mieć pretensji że czegoś nie widzę(nosze okulary) albo nie poprawiam błędów, albo nie czytam postów. Kiedy głosowanie ?
PZDR :)
Goalkeper

Post by Goalkeper »

ubek wrote:7. ubek

Nie jestem jeszcze klubowiczem, dopiero zaczynam przygode z klubem Safrane.
Od kilku lat jestem w administracji for www.forum.tempra.org www.fiatforum.com.pl oraz sam robię fora - to chyba jedyne co za mną może przemawiać, moje doświadczenie.
I ta kandydatura będzie według mnie najlesza :) praktycznie osoba jest zpoza układu warszawskiego, i w 100% będzie osobą postronna z racji tego, że jest nowicjuszem u nas na forum. Tylko żebyś się kiedyś nie spotkał ze słowami z filmu "psy" a słowa brzmiały "Ty Ubeku pier**lony" :) :rotfl:
Locked