Projekt kalendarza SKP 2010

... z klubowym logiem, od naklejek począwszy...

Moderators: SURU, Moderator

Jaki chcecie kalendarz?

Poll ended at 2009-11-28, 09:42

Ze zdjęciami przerobionymi (taki jak teraz z małymi poprawkami)
8
73%
Ze zdjęciami nieprzerabianymi (oryginalnymi)
3
27%
Kalendarz mi sie nie podoba rezygnuje z zakupu (edytuj liste wpisz rezygnuje)
0
No votes

Total votes: 11

milesmm

Projekt kalendarza SKP 2010

Post by milesmm »

witam
Skonczylem dzisiaj projekt kalendarza robilem tak jak umialem nie jestem tam jakos wybitnie zdolny w grafice ale cos tam ulepilem :) oczywiscie pomagala mi zgagula ktora jest z tym na codzien bardzo jej dziekuje za to ze moglem na nia liczyc. Prosze o komentarze co wam sie podoba a co nie moge jeszcze cos zmienic jak bedziecie chcieli.

STYCZEŃ
Image
LUTY
Image
MARZEC
Image
KWIECIEŃ
Image
KWIECIEŃ POPRAWIONE
Image
MAJ
Image
CZERWIEC
Image
LIPIEC
Image
LIPIEC POPRAWIONE
Image
SIERPIEŃ
Image
WRZESIEŃ
Image
PAŹDZIERNIK
Image
LISTOPAD
Image
GRUDZIEŃ
Image
Last edited by milesmm on 2009-11-23, 10:53, edited 4 times in total.
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Zwracam się z uprzejmą prośbą o napompowanie mi opon oraz miechów tylnych amortyzatorów w miesiącu lipiec, poprawę naturalnego koloru auta Troi w miesiącu kwiecień oraz rozjaśnienie fotki kolegi Max w miesiącu czerwiec. Poza tym foty Bienia i Rosica ze stycznia są rozciągnięte, a Heniu w listopadzie jest ściśnięty. Przepraszam za marudzenie, bo wiem, że włożyliście w to sporo pracy. Pozdrawiam.
Decentralizacja to przyszłość.
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Proponowałbym moją fotkę w miesiącu lipiec zmienić na tą od przodu z ukosa co by nie było widać rożnorodności w odcieniu lakieru.
milesmm

Post by milesmm »

tak moze niektore fotki sa scisniete czy rozciagniete tylko niby jak mam to zrobic zeby zmiescic je na jednej stronie jak bym ich nie rozciagnal to by byly po bokach fotka henia nie jest scisnieta zobacz ja sobie w orginale odstepy fotka maxa taka jest w orginale ciemna i bardzo slabej jakosci nie da sie wiecej nic zrobic (jakie zdjecia taka jakosc) a twoje fotki i troji moge wrzucic w orginale jak ci sie takie nie podobaja nie wiem co ci sie w nich nie podoba ale ok :|
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Okej nie zauważyłem, że już takie foto jest w innym miesiącu ale lekko ściśnięte. Jak można by to jakoś skorygować no i w zdjęciu z lipca jakoś przypruszyć tej jaśniejszy lakier :?:
milesmm

Post by milesmm »

twoje zdjecie w kwietniu tez nie bylo sciskane goli
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Red, gdzie Ty tak auto zarwałeś? :hyhy:
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Daroot wrote:Red, gdzie Ty tak auto zarwałeś? :hyhy:
Sam wiesz, że z tym aktywnym same problemy :rotfl:
milesmm

Post by milesmm »

red co jest nie tak z kolorem auta troi wytkumacz mi w orginale jest chyba taki sam? zdjeice tu tylko troche wyostrzone
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Duży problem to nie jest, po prostu mamy inne kolory aut, a wyglądają na fotkach tak samo. Nie przejmuj się tym jeżeli to problem.
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

Jak dla mnie BOMBA !!! :super:
arek

Post by arek »

Moim zdaniem zielone ramki nie pasują (fotki wydają się mniejsze, przez wstawienie takiego tła), a w dodatku napisy w tym samym kolorze nie są zbyt czytelne. Druga sprawa to białe tablice. Jeżeli nie mieszczą się na nich nicki, to wstaw choć napis Safrane z danej fazy.
Luty jak by nie pasuje do całości - rozumiem, że nie ma fotek aut w zimie, ale przez brak kolorów zrobiło się smutno i szaro.
Ogólnie pomysł jest dobry i ciekawie wykonany :)
Darek

Post by Darek »

Wszyscy mogą to ja też

To co się najbardziej rzuca w oczy to ramki, niestety wydaje mi się że pomysł jest chybiony. Jak już chcemy rozdzielić te zdjęcia zostawmy białe ramki gdyż taka będzie cała strona kalendarza. Nikt nie każe przecież wszędzie używać naszego koloru a jak już trzeba to zróbmy całą pierwszą stronę zieloną. Co do zdjęć jeśli są różnej wielkości to mogą przecież na siebie zachodzić, to również dobrze wygląda.
Zielony za mocno podciągnięty w kwietniu i sierpniu, do tego stopnia że auto Goliego też nabrało odcienia zielonego :D.
Zbędne upiększanie w stylu HDR w maju na zdjęciu z samolotem.
W sierpniu zdjęcie Rosica wygląda bardzo sztucznie a Troi ma za wysoki kontrast i woda na jeziorze zniknęła :).
Tak jak zauważył Red auto Henryka w listopadzie jest ściśnięte i wygląda dziwnie.
Ponad to wszystko strona z miesiącem luty nijak ma się do reszty

Mimo to gratuluję zaparcia i włożonej pracy
pawelsafrane

Post by pawelsafrane »

Rewelacja kalendarzyk będzie, jednak będę bronił swojego zdjęcia w maju jak dla mnie wygląda zaje...cie, jedno co troszkę mnie razi to jednak te zielone ramki.
Kawał dobrej roboty :ok:
arek

Post by arek »

Oczywiście większość osób patrzy na zdjęcia swoich samochodów, a nie na całość kalendarza :( Paweł, Darkowi nie chodziło o samą fotografie Twojego auta z samolotem, ale o zbytnią w nie ingerencje twórczą ;)
pawelsafrane

Post by pawelsafrane »

arek wrote: Paweł, Darkowi nie chodziło o samą fotografie Twojego auta z samolotem, ale o zbytnią w nie ingerencje twórczą ;)
Wiem,wiem Arku może i duża ta ingerencja ale czyż z tym słońcem i chmurami nie będzie się fajnie prezentowało na ścianie :hyhy: chociaż pewnie w maju słońca i tak nie będzie brakowało :D
A cały kalendarz... :padam: już się nie mogę doczekać aż zawiśnie ;)
Darek

Post by Darek »

Oczywiście Arek ma rację. Zdjęcie z samolotem jest super samo w sobie i nie potrzebuje sztucznego rasowania. Ponad to jeśli tylko jedno jest w ten sposób przerobione to wygląda dziwnie. Dlatego też nie widzi mi się Luty który jako jedyny ma zdjęcia czarno-białe, Jak już to wszystkie powinny być takie wtedy miałoby to ręce i nogi.
Powinniśmy się zdecydować czy robimy kalendarz ze zdjęciami jakimi są, czy ingerujemy w nie w sposób "artystyczny" ale we wszystkie
milesmm

Post by milesmm »

ok jak chcecie wrzuce dzisiaj wszystkie zdjecia bez przerabiania jak te wam sie nie podobaja myslalem ze wlasnie o to chodzi zeby je troche przerobic sami tak wczesniej chcieliscie a teraz wam sie nie podoba ok ramki tez zlikwiduje to nie ja wybieralem kolor barwy w klubie ze tak powiem luty tez dam w kolorze jak chcecie

darku ja sie chyba wczesniej pytalem czy chcecie zdjecie w kolorze czy czarno biale niestety nikt mi nie odpowiedzial na to pytanie :kwasny:
to po co byla ta wczesniejsza dyskusja przed robieniem kalendarza ?

jakie napisy mam dac waszym zdaniem? tlo bedzie biale tak jak chcecie
Last edited by milesmm on 2009-11-23, 09:47, edited 3 times in total.
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

Mariusz, zgadulka - odwaliliście kawał dobrej roboty :super:
Muszę przyznać rację przedmówcom, że troszkę Was poniosło z rasowaniem zdjęć, ale nie powinieneś mieć pretensji, że komuś się to nie podoba - dołożyłeś troszkę pracy, wiemy, że chciałeś dobrze ;)
Jeśli ktoś chciałbym zmieniać zdjęcie, to myślę, że zrobiłby to we własnym zakresie.
Tak jak napisałem wcześniej - pierwszy kalendarz bomba!
Z następnymi będzie dużo łatwiej ;) :okr:
pawelsafrane

Post by pawelsafrane »

Ale czy kalendarz nie jest ciekawszy (barwniejszy) z tymi przeróbkami :hyhy: moim zdaniem tak wygląda lepiej niż z różowym blokiem w tle :zdegustowany: jak w oryginale. Niech będzie tak jak zdecyduje większość dobrze by było aby wszyscy zagłosowali w ankiecie ;)
Locked