prośby do rozpatrzenia przez administratorów i moderatora...
Mam serdeczną prośbę do Administracji, aby przykleić TEN TEMAT w każdym dziale i w miarę możliwości poprawiać błędy ortograficzne w postach (lub upominać via PW osoby notorycznie to robiące). Rozumiem, że niektórym osobom sprawia problem napisania posta poprawnie ortograficznie, ale przy obecnej dostępności narzędzi "wspomagających", nie powinno stwarzać to problemu.
Forum czytają wszyscy, a jego treść świadczy o nas.
Forum czytają wszyscy, a jego treść świadczy o nas.
Last edited by arek on 2009-12-04, 22:07, edited 1 time in total.
proszę o zastanowienie się nad sensownością "bana"..
jaki jest sens ostrzeżeń skoro niczym to nie skutkuje?
wg mnie warto by było rozszerzyć bana na SB i ujęcie w regulaminie punktu
o zakazie wklejania wypowiedzi na prośbę ukaranego użytkownika..
absolutnie nie traktuję tego personalnie..
po prostu albo niech ostrzeżenia czymś skutkują albo znikną..
jaki jest sens ostrzeżeń skoro niczym to nie skutkuje?
wg mnie warto by było rozszerzyć bana na SB i ujęcie w regulaminie punktu
o zakazie wklejania wypowiedzi na prośbę ukaranego użytkownika..
absolutnie nie traktuję tego personalnie..
po prostu albo niech ostrzeżenia czymś skutkują albo znikną..
Moim zdaniem nie można ot tak sobie zmieniać treści regulaminu, jeżeli przy rejestracji użytkownika brzmiał on inaczej, a rejestrujący zgadzał się na jego przestrzeganie. Tym oto sposobem nie mogę oprzeć się wrażeniu, że regulamin będzie tak zmieniany, aby dla niektórych był on wygodny. Niby forum jest nasze wspólne, ale widocznie nie dla wszystkich.
Jakie jest więc obecnie forum. Dyskusyjne, motoryzacyjne, czy "kolesiów" ?
Szkoda, że najwyraźniej pkt. 13 nie jest przestrzegany, co widać wyraźnie nawet w tym temacie.
Nie ważne co jest napisane, ale przez kogo.
Henry Ford powiedział kiedyś, że klient może wybrać dowolny kolor samochodu - pod warunkiem, że będzie czarny.
Jakoś tak mi się to teraz nasunęło
Code: Select all
6. Wszelkie skargi należy kierować do administratora lub moderatorów forum.
Code: Select all
16. Decyzje Administratorów i Moderatorów nie podlegają dyskusji.
Szkoda, że najwyraźniej pkt. 13 nie jest przestrzegany, co widać wyraźnie nawet w tym temacie.
Nie ważne co jest napisane, ale przez kogo.
Henry Ford powiedział kiedyś, że klient może wybrać dowolny kolor samochodu - pod warunkiem, że będzie czarny.
Jakoś tak mi się to teraz nasunęło

Last edited by arek on 2018-12-21, 12:12, edited 1 time in total.
Adolvo, widzę, że bardzo chętnie byś zamknął usta wszystkim, którzy mają odmienne zadanie. Najwyraźniej chcesz ustalać zasady, w zależności od sytuacji.
Pozwolisz, że nie będę oceniał tego, co Tobie wydaje się symptomatyczne, bo zapewne mamy w tym temacie przeciwne, aczkolwiek podobne zdanie
Niech Administracja rozważy jednak możliwość zamknięcia dostępu dla osób z ostrzeżeniem również na SB, o czym wspomniał kolega Adolvo we wcześniejszej swojej wypowiedzi.
Coraz ciekawej zaczyna wyglądać "przestrzeganie zasad", które tworzy się dynamicznie
Pozwolisz, że nie będę oceniał tego, co Tobie wydaje się symptomatyczne, bo zapewne mamy w tym temacie przeciwne, aczkolwiek podobne zdanie

Niech Administracja rozważy jednak możliwość zamknięcia dostępu dla osób z ostrzeżeniem również na SB, o czym wspomniał kolega Adolvo we wcześniejszej swojej wypowiedzi.
Coraz ciekawej zaczyna wyglądać "przestrzeganie zasad", które tworzy się dynamicznie

Jestem przeciwny wprowadzaniu zmian w regulaminie bez konsultacji tego z użytkownikami.
Naprawdę Red dziwię się że wprowadzasz takie zmiany, na życzenie forumowicza.
Z pełną świadomością wstawiłem kilka postów w imieniu Goliego, natomiast w żaden sposób nie szkodziły one społeczności forum.
Co do rozszerzenia bana - uważam że jest to co najmniej głupie. Takie przypadki zdarzają się bardzo rzadko i nawet sam Goli zapewne już więcej tego błędu nie popełni.
Jeśli postępujemy w ten sposób, to uważam również że klubowicze powinni się bardziej udzielać, natomiast forumowicze nie powinni zabierać zdania w kluczowych kwestiach.
p.s. czy nie jest ironią, że osoba która umieściła regulamin - w tej chwili jest zbanowana?
Naprawdę Red dziwię się że wprowadzasz takie zmiany, na życzenie forumowicza.
Z pełną świadomością wstawiłem kilka postów w imieniu Goliego, natomiast w żaden sposób nie szkodziły one społeczności forum.
Co do rozszerzenia bana - uważam że jest to co najmniej głupie. Takie przypadki zdarzają się bardzo rzadko i nawet sam Goli zapewne już więcej tego błędu nie popełni.
Jeśli postępujemy w ten sposób, to uważam również że klubowicze powinni się bardziej udzielać, natomiast forumowicze nie powinni zabierać zdania w kluczowych kwestiach.
p.s. czy nie jest ironią, że osoba która umieściła regulamin - w tej chwili jest zbanowana?

Last edited by Daroot on 2009-12-05, 15:14, edited 2 times in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
możesz podać przykład wypowiedzi wskazującej na moją chęć zamknięcia "ust"arek wrote:Adolvo, widzę, że bardzo chętnie byś zamknął usta wszystkim, którzy mają odmienne zadanie. Najwyraźniej chcesz ustalać zasady, w zależności od sytuacji
wszystkim mającym odmienne zdanie?
zaproponowałem jedną rzecz, która jest wg mnie czymś naturalnym,
chyba, że jest jakieś inne pojęcie "bana".. ban częściowy, ban bez SB etc..
Arek możesz napisać po co jest ban?!
Daroot
po pierwsze to nie było życzenie a propozycja
po drugie jakbyście nie zauważyli, złożyłem propozycję w momencie kiedy Goliemu
okres (rzekomej) karencji niedługo upływa,
odczekałem po to, żeby nie być posądzonym o osobistą niechęć (..naiwny byłem..)
po trzecie sam uważam, że klubowicz powinien mieć większe prawa niż forumowicz
(choć akurat Twój tekst został podyktowany chęcią rewanżu)
tyle ode mnie..
bo dyskusja znowu zmierza w kierunku mało przyjemnym..[/b]
Adolvo, jesteś na forum od początku października i dopiero teraz zauważyłeś, że Regulamin nie jest przestrzegany ? Za przestrzeganie regulaminu zostały zmienione osoby moderujące, więc nie bardzo rozumiem, w którym kierunku jest dobrze ? Nagle teraz jasno określone normy zachowania na forum mają być sztywno stosowane, a wcześniej nie były wcale ważne, wręcz przeszkadzały. Jeżeli jesteś osobą obiektywną, to powinieneś zauważyć różnice i wyciągnąć wnioski. Należy patrzeć na całokształt, a nie jedynie w jeden punkt.
Co do pytania o ostrzeżenia, to są one określone wyraźnie:
Ustawienia ostrzeżeń:
- Zablokowanie możliwości pisania postów po wartości ostrzeżeń: 3
- Zablokowanie możliwości wejścia na forum po wartości ostrzeżeń: 6
Kwestią pozostaje tylko wartość dania ostrzeżenia za jedno i to samo wykroczenie
Co do zamykania ust, to odniosłem wrażenie, że konwersacja Twoja i Goliego na SB nasunęła Ci taki pomysł. W związku z tym, że Bieniu raczej nie popiera wstawiania cytatów z SB, ja też odeślę do lektury Shotboxa
Podkreślam, że to jest moje zdanie, bo tak odebrałem tą wymianę zdań.
W ostatnich wypowiedziach jednak najważniejszą sprawą jest to, czy zmiana regulaminu bez akceptacji większości osób czynnie uczestniczącej w forum jest słusznym posunięciem ?
Nie jest to bunt, ale normalnie postawione zagadnienie, zwłaszcza, że cały czas odbywa sie to pod sztandarem "forum jest Nas wszystkich, a nie administracji"
Co do pytania o ostrzeżenia, to są one określone wyraźnie:
Ustawienia ostrzeżeń:
- Zablokowanie możliwości pisania postów po wartości ostrzeżeń: 3
- Zablokowanie możliwości wejścia na forum po wartości ostrzeżeń: 6
Kwestią pozostaje tylko wartość dania ostrzeżenia za jedno i to samo wykroczenie

Co do zamykania ust, to odniosłem wrażenie, że konwersacja Twoja i Goliego na SB nasunęła Ci taki pomysł. W związku z tym, że Bieniu raczej nie popiera wstawiania cytatów z SB, ja też odeślę do lektury Shotboxa

W ostatnich wypowiedziach jednak najważniejszą sprawą jest to, czy zmiana regulaminu bez akceptacji większości osób czynnie uczestniczącej w forum jest słusznym posunięciem ?
Nie jest to bunt, ale normalnie postawione zagadnienie, zwłaszcza, że cały czas odbywa sie to pod sztandarem "forum jest Nas wszystkich, a nie administracji"

Przede wszystkim proponuję dyskusję na temat zmian w regulaminie przenieść do działu "Tylko dla Klubowiczów" żeby uniknąć udziału w niej osób postronnych.
Zmiany w regulaminie bez wiedzy reszty przynajmniej klubowiczów to jakieś nieporozumienie. Poza tym wprowadzono punkt który jeszcze miesiąc temu był nie do pomyślenia brzmi on:
Decyzje Administratorów i Moderatorów nie podlegają dyskusji.
Przypominam, że nie tak dawno co niektórzy klubowicze dość ostro reagowali na pracę moderatorów i pozwali sobie na niewybredne uwagi. Dlaczego wtedy nie wprowadzono takiego punktu ?????, czyżby zmiana moda na to wpłynęła ????. Czyżby Rufus który też uważał, że za ostro reagujemy jako moderatorzy, po zmianie "strony" nagle poczuł się dotknięty ????
Poza tym jak już dyskutujemy o regulaminie to umieszczanie punktu który brzmi :
15. Administratorzy i moderatorzy zastrzegają sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii postów naruszających regulamin. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca taką opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. za bzdurne. Jak mogę odpowiadać za swoje posty skoro administrator lub moderator może je bezkarnie zmieniać.
Tak na przyszłość Panie Marcinie jak zmieniasz regulamin to zadbaj chociaż żeby numeracja punktów się zgadzała.
Zmiany w regulaminie bez wiedzy reszty przynajmniej klubowiczów to jakieś nieporozumienie. Poza tym wprowadzono punkt który jeszcze miesiąc temu był nie do pomyślenia brzmi on:
Decyzje Administratorów i Moderatorów nie podlegają dyskusji.
Przypominam, że nie tak dawno co niektórzy klubowicze dość ostro reagowali na pracę moderatorów i pozwali sobie na niewybredne uwagi. Dlaczego wtedy nie wprowadzono takiego punktu ?????, czyżby zmiana moda na to wpłynęła ????. Czyżby Rufus który też uważał, że za ostro reagujemy jako moderatorzy, po zmianie "strony" nagle poczuł się dotknięty ????
Poza tym jak już dyskutujemy o regulaminie to umieszczanie punktu który brzmi :
15. Administratorzy i moderatorzy zastrzegają sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii postów naruszających regulamin. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca taką opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. za bzdurne. Jak mogę odpowiadać za swoje posty skoro administrator lub moderator może je bezkarnie zmieniać.
Tak na przyszłość Panie Marcinie jak zmieniasz regulamin to zadbaj chociaż żeby numeracja punktów się zgadzała.
Dzięki henry71 za rzeczową opinię o osobach zabierających głos w tym temaciehenry71 wrote:Znowu się zaczęło i znowu ci sami (tutaj użyłem niecenzuralnego słowa, które świadczy o mojej kulturze)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
poproszę o pasek Drodzy Użytkownicy może czas już skończyć te kłótnie i spory bo forum zaczyna przypominać zbiorową wykłucalnię szerzy się obrażanie innych ,czepianie drobiazgów ,chamstwo

Co do obrażania innych ... cóż, nic nie trzeba dodawać.
Darku, moim zdaniem temat regulaminu powinien pozostać jednak tutaj, bo dotyczy on wszystkich forumowiczów, a nie jedynie klubowiczów

Last edited by arek on 2009-12-06, 10:17, edited 2 times in total.
Darek, regulamin dotyczy forum a nie klubowiczów, więc nie powinien być on omawiany przez przez część użytkowników tylko przez ogół.
Jeżeli regulamin ma być zmieniony w znaczący sposób to musi zostać ponownie zaakceptowany przez użytkowników inaczej nie powinien być wprowadzany.
Co do banów do ostrzeżeń to służą one ( jak nazwa wskazuje ) do ostrzegania a nie banowania więc Adolvo, połączenie tych dwóch opcji ze sobą jest co najmniej bez sensu.
Jeżeli chodzi o tematy techniczne i ich nazwy to H@ mogą dodać tagi - gotowe nazwy wybierane podczas zakładania tematów i problemu nie ma.
Jeżeli regulamin ma być zmieniony w znaczący sposób to musi zostać ponownie zaakceptowany przez użytkowników inaczej nie powinien być wprowadzany.
Co do banów do ostrzeżeń to służą one ( jak nazwa wskazuje ) do ostrzegania a nie banowania więc Adolvo, połączenie tych dwóch opcji ze sobą jest co najmniej bez sensu.
Jeżeli chodzi o tematy techniczne i ich nazwy to H@ mogą dodać tagi - gotowe nazwy wybierane podczas zakładania tematów i problemu nie ma.
Życie jest zbyt krótkie żeby wolno jeździć
Ja mam jeden cel: utrzymać to forum w jak najlepszym stanie. I tego będę się trzymał, mimo marudzenia co niektórych użytkowników. Jak zapewne zauważyliście nie odpowiadam na posty niektórych osób, ponieważ nie mam zamiaru toczyć następnych batalii.
Jeżeli ktoś nie zgadza się z regulaminem - proszę wysłać do mnie PW o usunięcie konta.
Jeżeli ktoś nie zgadza się z regulaminem - proszę wysłać do mnie PW o usunięcie konta.
Last edited by RedHead on 2009-12-05, 20:02, edited 3 times in total.