prośby do rozpatrzenia przez administratorów i moderatora...
RedHead, czyli mam rozumieć, że Klubowicz to dla Ciebie jedynie wpłata na numer konta i jego zdanie nie jest już po wpłacie ważne. Na celu masz utrzymanie forum w jak najlepszym stanie, nie licząc się ze zdaniem innych. Być może forum pod względem technicznym będzie dobrze prowadzone, ale z pewnością w ten sposób nie zjednoczy społeczności userów. To jest moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać, a stawianie sprawy w ten sposób, że jak się komuś coś nie podoba, to może poprosić o skasowanie konta jest dla mnie nazwijmy bardzo delikatnie nieodpowiednie. Można było na początku tworzenia bazy poinformować, że piszcie co chcecie, ja i tak zrobię co zechcę.
Drogi Marcinie, nie musisz odpowiadać i jak to nazywasz toczyć batalii. Dostatecznie jasno zobrazowałeś swoje podejście i określiłeś kierunek.
Drogi Marcinie, nie musisz odpowiadać i jak to nazywasz toczyć batalii. Dostatecznie jasno zobrazowałeś swoje podejście i określiłeś kierunek.
Gratuluję podejścia. Ode mnie PW już poszłoRedHead wrote: Jeżeli ktoś nie zgadza się z regulaminem - proszę wysłać do mnie PW o usunięcie konta.
Bardzo dziękuję wszystkim za to że mogłem was poznać. Wszystkim a w szczególności Arkowi i Darootowi za pomoc w dłubaniu przy aucie. Jakby co mamy kontakt telefoniczny.
Mariusz oczekuję na kalendarz

Emil, czy to wszystko w sprawie zmiany, bez konsultacji z tymi, którzy niby tworzą to forum ? Czy następna zmiana się pojawi, bo ktoś o coś poprosi, a inny się nie dostosuje ?
Czy uważasz, że przez traktowanie "z buta" innych sprawi, że na forum będzie się działo dobrze ?
W tych uwagach nie chodzi o jeden, czy dwa wpisy, ale o coś głębszego. Oczywiście nadal można niczego nie widzieć - to też metoda.
Czy uważasz, że przez traktowanie "z buta" innych sprawi, że na forum będzie się działo dobrze ?
W tych uwagach nie chodzi o jeden, czy dwa wpisy, ale o coś głębszego. Oczywiście nadal można niczego nie widzieć - to też metoda.
Arku regulamin został zmieniony gdyż po ostrzeżeniach które dostał Goli wywiązała się bardzo poważna dyskusja której nie powinno być, padło wiele niepotrzebnych słów.
Patrząc na ta dyskusję nasunęło się jedno pytanie, czy jak spotkamy się na zlocie to podamy sobie ręce? czy napijemy się razem wódki? a jeśli się napijemy to co będzie dalej gdy zaczną wypływać na zewnątrz nasze żale?
Będą ekscesy na żywo czy po prostu będzie to udawanie, że wszystko jest dobrze?
Patrząc na ta dyskusję nasunęło się jedno pytanie, czy jak spotkamy się na zlocie to podamy sobie ręce? czy napijemy się razem wódki? a jeśli się napijemy to co będzie dalej gdy zaczną wypływać na zewnątrz nasze żale?
Będą ekscesy na żywo czy po prostu będzie to udawanie, że wszystko jest dobrze?
Czy jest jakaś możliwość żeby zainstalować jakiś komponent do skryptu forum, który odpowiedzialny byłby za publikację posta
Chodzi o to, żeby to działało na zasadzie: ktoś pisze posta a są w nim błędy ortograficzne to w momencie naciśnięcia guzika "wyślij" czy "odpowiedz" skrypt ten wywala powrót do edycji posta i informuje o tym, że należy posta poprawić. Coś na zasadzie jak przy rejestracjach na różnych stronach, jeżeli wpiszemy źly format daty bo zamiast . jest - to system zaznacza to pole na czerwono i nie dopuszcza nas do rejestracji aż do momentu wyeliminowania błędu z kwestionariusza rejestracyjnego.

1) Co oznacza "oczekuję na akceptuję" w ogłoszeniach, skoro i tak te ogłoszenie jest widoczne i pełni czytelne?
2) Czy można skrócić czas między próbami wysłania postów, zarówno na SB jak i PRIV?
2) Czy można skrócić czas między próbami wysłania postów, zarówno na SB jak i PRIV?
Last edited by Daroot on 2009-12-08, 23:42, edited 1 time in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Goli, raczej pozostaje czynnik ludzki, czyli ten co pisze (a ma do tego narzędzia w przeglądarkach) i ten co to sprawdza. Ja nie spotkałem się jeszcze ze skryptem sprawdzającym pisownie na phpBB, jak tez na innych skryptach.
Oczekiwanie na akceptację dotyczy każdego posta w dziale, więc w tym przypadku i odpowiedzi.
Sorki, że się wtrącam, bo prośba nie do mnie, ale podpowiadam, co wiem w tym temacie.
Oczekiwanie na akceptację dotyczy każdego posta w dziale, więc w tym przypadku i odpowiedzi.
Sorki, że się wtrącam, bo prośba nie do mnie, ale podpowiadam, co wiem w tym temacie.
Jest to arealne i niewykonalne z poziomu forum. Niestety, ale wiaze sie to z dosc duza iloscia zapytan do bazy danych (ktora by trzeba bylo stworzyc od podstaw), co w przypadku serwera, na ktorym stoi forum, bardzo by go obciazylo i to tylko w przypadku napisania jednego posta. Dodatkowo przezuc caly slownik jezyka polskiego do SQL`a, stworz tabele, odmien formy - jej sam sie juz przerazilemCzy jest jakaś możliwość żeby zainstalować jakiś komponent do skryptu forum, który odpowiedzialny byłby za publikację postaChodzi o to, żeby to działało na zasadzie: ktoś pisze posta a są w nim błędy ortograficzne to w momencie naciśnięcia guzika "wyślij" czy "odpowiedz" skrypt ten wywala powrót do edycji posta i informuje o tym, że należy posta poprawić. Coś na zasadzie jak przy rejestracjach na różnych stronach, jeżeli wpiszemy źly format daty bo zamiast . jest - to system zaznacza to pole na czerwono i nie dopuszcza nas do rejestracji aż do momentu wyeliminowania błędu z kwestionariusza rejestracyjnego.

Niestety, jak wyżej napisano - nie da rady.Goalkeper wrote:Czy jest jakaś możliwość
Sprawdzałem kiedyś i było OK. Zajmę się tymDaroot wrote:1) Co oznacza "oczekuję na akceptuję" w ogłoszeniach, skoro i tak te ogłoszenie jest widoczne i pełni czytelne?
Daroot wrote:2) Czy można skrócić czas między próbami wysłania postów, zarówno na SB jak i PRIV?
na SB się nie da nic zmienić, tak samo PW (lub tego nie znalazłem). Zmieniłem możliwość pisania postów jeden po drugim z 20s na 10s.
Last edited by RedHead on 2009-12-09, 19:24, edited 1 time in total.
wiem, ze da sie zrobic, tylko musze sobie przypomniec jak....a w tej chwili to ciezko mi sie mysli po paru Zlotychna SB się nie da nic zmienić, tak samo PW (lub tego nie znalazłem). Zmieniłem możliwość pisania postów jeden po drugim z 20s na 10s.

Ps.
Tu info ocb KLIK
Last edited by Cakes on 2009-12-10, 00:57, edited 1 time in total.
Na naszym forum też jest możliwość sprawdzania ortografii ale w trakcie pisania posta ewentualnie w czasie jego edycji jeżeli coś źle napisaliśmy.wazzabii wrote:na forum elektroda.pl jest możliwość sprawdzania ortografii
a tutaj

Błędy pozostawiłem celowo co byś mógł sprawdzić tekst wyświetlany już napisanego posta a w odnośniku masz ten sam post ale w trakcie jego pisania/edycji

Last edited by Goalkeper on 2009-12-14, 16:49, edited 2 times in total.
Proszę o znaczne zwiększenie pojemności skrzyni wiadomości priv na forum.
Miałem tylko dwie strony wiadomości (bez załączników) i skończyło mi się miejsce
Jaki jest w ogóle przydział?
Miałem tylko dwie strony wiadomości (bez załączników) i skończyło mi się miejsce

Jaki jest w ogóle przydział?
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Było max 50 wiadomości. Teraz jest 200.
Last edited by RedHead on 2010-01-04, 22:45, edited 1 time in total.