Witam,
Zastanawialem sie dzisiaj nad odkurzeniem swoich starych felg z Safi. Sciagnelem je 2 lata temu, gdy zaliczylem kraweznik - uuu wahacz, lacznik stabilizatora, koncowka drazka kierowniczego, krzyzak na polosce, przegub wszystko do wymiany. Ogladalem ja dzisiaj i felga jest cala, troszke porysowana. Myslalem aby oddac je do renowacji. Jak wiadomo co oryginalna felga to oryginalna. Juz raz sprawdzilem jej wytrzymalosc i zapewne drugi raz mnie nie zawioda.
Pytanie tylko jaki moze byc koszt renowacji takiego kompletu. Z tego co ogladalem to nie jest zwykly stop aluminiowy. Felga pod farba ma jakis chyba zoltawy kolor (ciemno w piwnicy). Zastanawiam sie czy oplaca mi sie w ogole je regenowac, czy nie szukac nowy stalowek.
Renowacja felg
No raczej nie bo jak łupłem w krawężnik R25 felgą oryginalna i odpadł kawałek to powierzchnia gdzie odpadł kawałek przypominała tak jakby pumeks. Renowacja pewnie będzie tylko polegać na wypiaskowaniu starej warstwy lakieru a wcześniej wyprostowaniu. A po piaskowaniu świeże malowanie. Zabieg jakiś jeden dzień by trwał co by lakier dobrze wysechł i stwardniał. Koszt nie mam pojęcia w 2003 roku jak dawałem do renowacji fele od R11 to jakoś 350 - 450zł kosztowało. Ale efekt bezcennyCakes wrote:Z tego co ogladalem to nie jest zwykly stop aluminiowy