Problem z ogrzewaniem i zamarzniętymi szybami
-
- Forumowicz
Problem z ogrzewaniem i zamarzniętymi szybami
Witam.
Buszowałem po forum ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Mam problem dość złożony. Szyby marzną mi od środka ale nie to jest najgorsze. Najgorsze jest to że gdy włączam ogrzewanie na szybę to leci chłodne powietrze, gdy trochę postoje i się temp silnika podniesie wtedy leci ciepełko. Ale kiedy tylko ruszam w trasę to od razu temp. silnika mi spada do zera a szyby w trakcie jazdy parują mi od środka i zamarzają!!! Na dodatek powietrze z wylotów jest jakby chłodniejsze. Co to może być i czy przyczyną tego stanu rzeczy może być brak czynnika w klimie???? Z góry dzięki za odpowiedź
Buszowałem po forum ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Mam problem dość złożony. Szyby marzną mi od środka ale nie to jest najgorsze. Najgorsze jest to że gdy włączam ogrzewanie na szybę to leci chłodne powietrze, gdy trochę postoje i się temp silnika podniesie wtedy leci ciepełko. Ale kiedy tylko ruszam w trasę to od razu temp. silnika mi spada do zera a szyby w trakcie jazdy parują mi od środka i zamarzają!!! Na dodatek powietrze z wylotów jest jakby chłodniejsze. Co to może być i czy przyczyną tego stanu rzeczy może być brak czynnika w klimie???? Z góry dzięki za odpowiedź
Last edited by Wacha_spajki on 2010-01-23, 18:20, edited 1 time in total.
-
- Forumowicz
aczkolwiek jest to najczęstszym problemem parujących szyb wiem bo mam to samo w A6 dlatego że nigdzie nawet w ASO nie moge kupić filtra i jes stary zapchany....Rebeliant napisał/a:
Sprawdź też filtr kabinowy,po wymianie powinno pomóc
Filtr nie występuje w standardzie więc wątpię żeby autor tematu miał takowy.
Last edited by mattey on 2010-01-23, 21:08, edited 1 time in total.
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Nie rozumiem jak możesz mieć problem z kupnem filtra do AUDI?????mattey wrote: aczkolwiek jest to najczęstszym problemem parujących szyb wiem bo mam to samo w A6 dlatego że nigdzie nawet w ASO nie moge kupić filtra i jes stary zapchany....
W Focie są 3 rodzaje .Ceny od 37 do 55 zł.
Filtron k-1032a(z węglem) , K-1032 , K-1036(bez klimy)
Inter-Cars pewnie tez.
Gratuluję ASO w którym byłeś.
Filtr kabiny występował tylko w najdroższych wersjach Safrane Baccara i Initiale.
Poprawcie jeśli źle mówię.
Last edited by dareczek730 on 2010-01-24, 18:34, edited 2 times in total.
Podobnie jest z żarówkami podświetlenia klawiszy na konsoli przy dźwigni zmiany biegów które również są niedostępnewazzabii wrote:Jak nie ma jak jest, ja poprosiłem o oryginalne dywaniki gumowe to powiedzieli, że w magazynie we Francji nie ma, a ogólnie to już takich nie robią i koniec tematu
Także możliwość jest
-
- Forumowicz
Cieszę się że diagnoza była trafnaWacha_spajki wrote:Zapomniałem wczoraj napisać. Wymieniłem termostat i wszystko działa. Koszt termostatu 37 zł, a koszt wymiany razem z płynem chłodniczym 70 zł. Dzięki za pomoc

Spokojniedareczek730 wrote:Pamiętaj teraz o termostacie przed każdą zimą.Ja zmieniam co roku.

Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości