Porównanie części do 2.5 98r.

Wszystko co wiąże się z kosztami i utrzymaniem pojazdu.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
My_i_Ja

Porównanie części do 2.5 98r.

Post by My_i_Ja »

Witam. Mam pytanie odnośnie Safranki 2,5 benzyna 98r. w automacie. Potrzebuję do niej troszku części a strasznie słabo dostępne są do tego właśnie modelu. Wszędzię gdzie nie zadzwonię to kierują mnie do serwisu, bo nawet w sklepie z "francuzami" nie występuję. Czy pasują jakiekolwiek części od innych modeli Renault np.od Magane czy Laguny? Na tą chwilę potrzebuję kupić: tuleja przedniej belki (wózka) sań-silentblok. Dostępna niestety do mojego modelu auta tylko w serwisie a tam się cenią. Nigdzie indziej nie mogę jej dostać. Zresztą podobną historię przeszedłem w tym aucie z uszczelką przepustnicy--dostępna tylko w serwisie za cenę 54zł. Czas oczekiwania 10-14 dni bo ma przyjechać z Francji.
Pozdrawiam.
Piotr W.
Last edited by My_i_Ja on 2010-04-29, 20:41, edited 1 time in total.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Niestety kolego, niektóre elementy są dostępne tylko w ASO.
Co do tulei przednich san, zadzwoń do firmy Ted gum Link do ich strony, powinni takie coś dorobić bez problemu. Obstawiam koszt około 40zł za sztukę.
Ten element występował kiedyś w zamienniku ale nie wiem czy nie jest już produkowany bo w większości sklepów jest niedostępny.

Sanie są podparte w czterech miejscach.
Dwie z przodu - TUTAJ COŚ WIDAĆ
oraz

Dwie z tyłu - TUTAJ COŚ WIDAĆ

A w TYM SKLEPIE (klik) jedne mają od ręki.
Last edited by Daroot on 2010-04-29, 20:55, edited 2 times in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
My_i_Ja

Post by My_i_Ja »

śliczne dzięki.
A jak sprawy się mają z częściami od innych modeli Renault. z jakiegokolwiek pasuje jakaś do Safrane...mówię tu typowo o częściach eksploatacyjnych.
Pozdrawiam.
Piotr W.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Ale dlaczego chcesz cos dopasowywać od innych modeli czy aut?
Przeciez tamte czesci rowniez nie beda tanie, znaczy producent zaznacza że dana część pasuje do kilku modeli a cena jest jedna.
Trochę wspólnego zawieszenia jest od laguny jedynki z tego co wiem.
Poza tym jesli cos potrzeba to praktycznie wszystko wystepuje w zamienniku - nie ma tragedii. Ceny sa naprawdę przystępne - kwestia poszukania odpowiedniego, a do tego jesli ma sie jeszcze zaprzyjazniony sklep i znizki to części wychodzą śmiesznie tanio.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
My_i_Ja

Post by My_i_Ja »

Kurcze u mnie w Białymstoku to tak łatwo nie jest. Ja natrafiam na same takie części z którymi jest problem i kierowany jestem do Serwisu. Nawet nie mam alternatywy jeśli chodzi o podłączenie samochodu pod komputer. Nikt nie ma odpowiednmiego programu. Gdy już znalazłem człowieka który podpina swoją safranekę...mojej nie wykryło. Najprawopodobniej chodzi o automat--->mój. Odpowiedni program ma tylko serwis a tam...no niestety trzeba słono płacić.
Pozdrawiam.
Piotr W.
michalkrk
Forumowicz
Forumowicz

Post by michalkrk »

W Krakowie w ASO za podpięcie wołają coś koło 60 zł i na tle nieautoryzowanych zakładów nie jest dużo bo w takich chcą co najmniej 50 zł. Chyba, że w Białymstoku jest drożej bo wszystko możliwe.
Post Reply