Witam. Mam pytanie odnośnie Safranki 2,5 benzyna 98r. w automacie. Potrzebuję do niej troszku części a strasznie słabo dostępne są do tego właśnie modelu. Wszędzię gdzie nie zadzwonię to kierują mnie do serwisu, bo nawet w sklepie z "francuzami" nie występuję. Czy pasują jakiekolwiek części od innych modeli Renault np.od Magane czy Laguny? Na tą chwilę potrzebuję kupić: tuleja przedniej belki (wózka) sań-silentblok. Dostępna niestety do mojego modelu auta tylko w serwisie a tam się cenią. Nigdzie indziej nie mogę jej dostać. Zresztą podobną historię przeszedłem w tym aucie z uszczelką przepustnicy--dostępna tylko w serwisie za cenę 54zł. Czas oczekiwania 10-14 dni bo ma przyjechać z Francji.
Pozdrawiam.
Piotr W.
Porównanie części do 2.5 98r.
Porównanie części do 2.5 98r.
Last edited by My_i_Ja on 2010-04-29, 20:41, edited 1 time in total.
Niestety kolego, niektóre elementy są dostępne tylko w ASO.
Co do tulei przednich san, zadzwoń do firmy Ted gum Link do ich strony, powinni takie coś dorobić bez problemu. Obstawiam koszt około 40zł za sztukę.
Ten element występował kiedyś w zamienniku ale nie wiem czy nie jest już produkowany bo w większości sklepów jest niedostępny.
Sanie są podparte w czterech miejscach.
Dwie z przodu - TUTAJ COŚ WIDAĆ
oraz
Dwie z tyłu - TUTAJ COŚ WIDAĆ
A w TYM SKLEPIE (klik) jedne mają od ręki.
Co do tulei przednich san, zadzwoń do firmy Ted gum Link do ich strony, powinni takie coś dorobić bez problemu. Obstawiam koszt około 40zł za sztukę.
Ten element występował kiedyś w zamienniku ale nie wiem czy nie jest już produkowany bo w większości sklepów jest niedostępny.
Sanie są podparte w czterech miejscach.
Dwie z przodu - TUTAJ COŚ WIDAĆ
oraz
Dwie z tyłu - TUTAJ COŚ WIDAĆ
A w TYM SKLEPIE (klik) jedne mają od ręki.
Last edited by Daroot on 2010-04-29, 20:55, edited 2 times in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Ale dlaczego chcesz cos dopasowywać od innych modeli czy aut?
Przeciez tamte czesci rowniez nie beda tanie, znaczy producent zaznacza że dana część pasuje do kilku modeli a cena jest jedna.
Trochę wspólnego zawieszenia jest od laguny jedynki z tego co wiem.
Poza tym jesli cos potrzeba to praktycznie wszystko wystepuje w zamienniku - nie ma tragedii. Ceny sa naprawdę przystępne - kwestia poszukania odpowiedniego, a do tego jesli ma sie jeszcze zaprzyjazniony sklep i znizki to części wychodzą śmiesznie tanio.
Przeciez tamte czesci rowniez nie beda tanie, znaczy producent zaznacza że dana część pasuje do kilku modeli a cena jest jedna.
Trochę wspólnego zawieszenia jest od laguny jedynki z tego co wiem.
Poza tym jesli cos potrzeba to praktycznie wszystko wystepuje w zamienniku - nie ma tragedii. Ceny sa naprawdę przystępne - kwestia poszukania odpowiedniego, a do tego jesli ma sie jeszcze zaprzyjazniony sklep i znizki to części wychodzą śmiesznie tanio.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Kurcze u mnie w Białymstoku to tak łatwo nie jest. Ja natrafiam na same takie części z którymi jest problem i kierowany jestem do Serwisu. Nawet nie mam alternatywy jeśli chodzi o podłączenie samochodu pod komputer. Nikt nie ma odpowiednmiego programu. Gdy już znalazłem człowieka który podpina swoją safranekę...mojej nie wykryło. Najprawopodobniej chodzi o automat--->mój. Odpowiedni program ma tylko serwis a tam...no niestety trzeba słono płacić.
Pozdrawiam.
Piotr W.
Pozdrawiam.
Piotr W.