sprzęgło

Sprawy związane z mechaniką

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
PePe

sprzęgło

Post by PePe »

witam

ostatnio zauważyłem, że po przejechaniu ok 100km w upalny dzień pedał sprzęgła jest jakiś twardy i dziwnie skrzypi. Dodam, że sprzęgło wymieniłem w tamtym roku razem z dociskiem. Założyłem sprzęgło LUKa.
Biegi dobrze wchodzą, tylko ten pedał ciężko się wciska. Jak samochód ostygnie jest OK.
Co się dzieje????

Jeszcze jedno pytanie czy płyn chłodniczy można mieszać, bo nie wiem co mam wlane. Mam jakiś zielony płyn i w zbiorniku jest już minimum.

pozdo PP
PePe

Post by PePe »

po przeczytaniu wcześniejszego postu "sprzęgło" z dnia 2009-06-26 wiem już że mam sprzęgło hudrałliczne bo mam ten zbiorniczek za zbiornikiem płynu hamulcowego.
Czy mogę wlać tam DOT-4 bo też niewiem co mam w układzie??
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

PePe wrote:DOT-4 bo też niewiem co mam w układzie??
Jeśli masz ten mały zbiorniczek przy zbiorniczku od płynu hamulcowego, to powinien być zalany DOT-4.
Zdejmij więc pokrywkę, wyjmij gumową membranę i zalej płynem. Następnie popompuj troszkę sprzęgłem, złóż wszystko z powrotem i ciesz się lekko działającym sprzęgłem.
Wacha_spajki
Forumowicz
Forumowicz

Post by Wacha_spajki »

Ja miałem to samo i niestety poszedł wysprzęglik:/ Przez wysprzęglik wyciekał płyn i nawet włożenie zestawu naprawczego nic nie dało trzeba było wymieniać :/
Post Reply