Ogrzewanie tylnej szyby
Ogrzewanie tylnej szyby
Witajcie,
Mam problem, jak kupilem auto to nie zwrocilem uwagi na taki szczegol jak ogrzewanie tylnej szyby. Teraz zaczal sie "sezon grzewczy" i okazalo sie, ze ta blaszke od styku do szyby mam urwana. Blaszke mam, ale dzisiaj jak pojechalem do warsztatu szklarskiego to mi powiedzieli, ze oni nic z tym nie moga zrobic i jedyne co to wymienic szybe za jedyne 1000pln (plus przyciemnienie, bo ja mam caly tyl bardzo ciemny i tak mi sie podoba).
Czy ktos z was orientuje sie, czy jest szansa naprawic to bez wymiany szyby ? Gostek mi cos mowil o klejach ktore przewodza prad, ale powiedzial rowniez, ze sa malo skuteczne.
Bede wdzieczny za podpowiedzi, bo nadchodzi zima i warto byloby miec ta szybe jednak ogrzewana !
DK
Mam problem, jak kupilem auto to nie zwrocilem uwagi na taki szczegol jak ogrzewanie tylnej szyby. Teraz zaczal sie "sezon grzewczy" i okazalo sie, ze ta blaszke od styku do szyby mam urwana. Blaszke mam, ale dzisiaj jak pojechalem do warsztatu szklarskiego to mi powiedzieli, ze oni nic z tym nie moga zrobic i jedyne co to wymienic szybe za jedyne 1000pln (plus przyciemnienie, bo ja mam caly tyl bardzo ciemny i tak mi sie podoba).
Czy ktos z was orientuje sie, czy jest szansa naprawic to bez wymiany szyby ? Gostek mi cos mowil o klejach ktore przewodza prad, ale powiedzial rowniez, ze sa malo skuteczne.
Bede wdzieczny za podpowiedzi, bo nadchodzi zima i warto byloby miec ta szybe jednak ogrzewana !
DK
Możesz spróbować naprawić czymś takim
ELPOX 15
http://www.4max.pl/default.asp?g=129&produkt=73
ale czy się uda to "wyjdzie w praniu"
Wiadomość o tym kleju mam z innego forum i tam się udało przykleić.
Pozdrowienia
jurek201
ELPOX 15
http://www.4max.pl/default.asp?g=129&produkt=73
ale czy się uda to "wyjdzie w praniu"
Wiadomość o tym kleju mam z innego forum i tam się udało przykleić.
Pozdrowienia
jurek201
Renault Safrane V6i RT, manual z "gazem"
, B544, 1993, 240000km, 2xel. szyby,ABS, tempomat, klimatronik.

Panowie przerobiłem temat u siebie wymieniałem kalpę bo mi szyba strzeliła a koszt duży to kupiłem cała klapę za 150zł z szyba no i jak mechanik mi ja zakładał to jakoś utrącił ten styk do podłączenia kabli kupił na drugi dzień ten klej przewodzący o którym była mowa przykleił i tak śmiga już 2 rok nic się nie dzieje.
sprawdź wsuwki które łączą się z szybą (na dolnej krawędzi szyby, po jednej i drugiej stronie),
przeczyść jakimś kontektem lub papierem ściernym np. "wodnym"
jak słabo grzeje, to znaczy, że płynie mały prąd a to wynika ze zwiększonej rezystancji czyli słabego przejścia na stykach lub innych elementach
przeczyść jakimś kontektem lub papierem ściernym np. "wodnym"
jak słabo grzeje, to znaczy, że płynie mały prąd a to wynika ze zwiększonej rezystancji czyli słabego przejścia na stykach lub innych elementach
"Live the dream" -John Z. DeLorean
1. Renault Safrane phII 2.2dT G8T RXT
2. Renault Safrane phII 2.2dT G8T RXT
1. Renault Safrane phII 2.2dT G8T RXT
2. Renault Safrane phII 2.2dT G8T RXT