Jakoś nie zauważyłem na forum takiego tematu j.w. a przecież każdy może się pochwalić co zrobił i zacznę od siebie
W związku z tym ze central nie zawsze otwierał i musiałem włazić przez bagażnik , zdjąłem boczek i nasmarowałem siłowniczek i już działa , tylko troszkę zmarzłem .
Ja dzisiaj odśnieżyłem nieruszane od czwartku autko. Więcej nie musiałem nic robić, Safranka bez problemu wpuściła mnie do środka i zaklekotała bez chwili wahania.
Aha, wentylator wnętrza zakręcił dopiero przy trzeciej próbie
Moja biti dostała nowy akumulator 77Ah. Teraz kręci jak szalona
Dodatkowo dostała 4x opony Continental TS810 (205x50x17) i teraz ma taką trację na śniegu że startuje z miejsca tak samo jak na suchym asfalcie.
Wykosztowałem sie mocno na nie, ale wybieralem z najwyższej półki.
Jestem pod wrażeniem co dobre opony potrafią zrobić z samochodem.
Nigdy więcej używanych, słabych, nie markowych opon.
Last edited by Daroot on 2010-12-12, 10:18, edited 1 time in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Dziś odpuściło mi zamki i próba odpalenia , zajęczał ledwo i zapalił . Diesel już by nie odpalił z takim słabym aku. Dodam że troszkę stoi już auto nie używane .
Ja dziś byłem w PZU ubiegać się o odszkodowanie bo 20/12 wjechała mi kobietka w zad. Uszkodzony całe szczęście tylko tylny zderzak. Sprawa zakończona pozytywnie. Wycena otrzymana. Czekam na kasę z PZU.
Podciągnąłem jeszcze kilka innych rzeczy w wycenie uwzględnionych jako "nie związane". Sam zderzak wycenili na 590 zł, listwę ozdobną na 95 zł, uchwyt na 23 zł. Lakierowanie zderzaka na 150 zł.
Siema
Ja natomiast wymienilem pompe wodna 150 zl palec i kopolke 100zl oraz rozrzad i swiece + mechanior 400zl.
Dotego przegladzik z gazem 200zl wiec co utargowalem na safi wlozylem zpowrotem.
A jeszcze wiele zeczy do zrobienia maska szyba przednia itp czekam jak bedzie cieplo
Ja dziś odpalałem auto z duszą na ramieniu ,bo ostatnio nie chciał odpalić na benzynie , ale dziś odpalił na gazie potem przerzuciłem na benzynę po prychał i chodzi , już myślałem że znowu pompa paliwa,, UFF , no i napompowałem kółko bo powietrze zeszło.Muszę jakąś rundkę zrobić i go rozruszać.