Pełna wymiana płynu hamulcowego
Pełna wymiana płynu hamulcowego
Powiedzcie jak zmienić cały płyn w układzie, bo nigdy tego nie robiłem. Jaki typ polecacie, myślałem nad dot5.1, jest mieszalny z dot4.
Decentralizacja to przyszłość.
A ja nie chciałem łączyć płynów (stary i nowy) i spuściłem cały płyn zapowietrzając układ.
Odkręciłem wszystkie odpowietrzniki i dmuchałem powietrzem w zbiorniczek aż układ był pusty. Potem już tradycyjnie - zalanie układu i odpowietrzanie od najdalszego koła. Odpowietrzanie 2 razy a i tak jeszcze potem jedno koło miałem zapowietrzone.
Co do płynu jeżdzę na ATE 200 i polecam. Zreszta wszyscy polecaja bo rozsadny cenowo a ma podwyzszona temp wrzenia
Odkręciłem wszystkie odpowietrzniki i dmuchałem powietrzem w zbiorniczek aż układ był pusty. Potem już tradycyjnie - zalanie układu i odpowietrzanie od najdalszego koła. Odpowietrzanie 2 razy a i tak jeszcze potem jedno koło miałem zapowietrzone.
Co do płynu jeżdzę na ATE 200 i polecam. Zreszta wszyscy polecaja bo rozsadny cenowo a ma podwyzszona temp wrzenia

Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
To chyba najprostsze - odkręcasz odpowietrzniki przy wszystkich kołach, odpalasz autko, rozpędzasz się i hamujesz ostro - przez pompę na pewno przeleciAga_i_Przemo wrote:Panowie a co z pompą ABS ?? jak przepchaliście płyn przez nią ??

Pamiętajcie - nigdy nie próbujcie powtarzać doświadczeń w warunkach domowych.[/u]
Last edited by Rufus on 2011-10-07, 10:24, edited 1 time in total.