Synteza mowy - "Gadaczka"
Witam. U mnie również był kiedyś komunikat o pozycyjnych, ale jak się okazało przepalona była żarówka podświetlenia tylnej rejestracji, została wymieniona, znaleźliśmy tylko 3V,(powinno być 5V jeśli dobrze pamiętam), i nadal to samo, na drugi dzień kupiliśmy taka jaka powinna być i po sprawie, zero komunikatów.
adam_30, twój problem to jest nic - ja przez długi czas (ze dwa miesiące) nie wiedziałem czemu gadało mi auto o niedziałających światłach (wszystko jak najbardziej świeciło). Przyczyną okazały się właśnie żarówki 3W zamiast 5W jakie powinny być w pozycyjnych z przodu (z tyłu zresztą też). Po zmianie na prawidłowe nie piśnie słówkiem 

ja natomiast od pewnego czasu słyszę po każdym włączeniu świateł słowa francuskiej przyjaciółki:
"Feux de position défaillants "
jako że światła ok, to zacząłem podejrzewać że to może jakiś błąd pozycjonowania xenonów (silniczek lub czujnik nachylenia) ale czytając wasze posty to zamierzam dziś sprawdzić moc żaróweczek w światłach
... zobaczymy
pozdr,
Ł.
"Feux de position défaillants "

jako że światła ok, to zacząłem podejrzewać że to może jakiś błąd pozycjonowania xenonów (silniczek lub czujnik nachylenia) ale czytając wasze posty to zamierzam dziś sprawdzić moc żaróweczek w światłach

... zobaczymy

pozdr,
Ł.
Moja gadaczka się nie wita tylko od razu podaje komunikat po niemiecku:
stantlish/tantlish funktion gestort (coś w tym stylu) i nie mogę nigdzie znaleźć co chce mi przekazać.
Ktoś wie co to może oznaczać, albo słyszał coś podobnego u siebie?
Dodam, że jedyny komunikat który jeszcze podaje to o niskim poziomie paliwa, poza tym żadnych innych na temat drzwi, świateł itd.
stantlish/tantlish funktion gestort (coś w tym stylu) i nie mogę nigdzie znaleźć co chce mi przekazać.
Ktoś wie co to może oznaczać, albo słyszał coś podobnego u siebie?
Dodam, że jedyny komunikat który jeszcze podaje to o niskim poziomie paliwa, poza tym żadnych innych na temat drzwi, świateł itd.
podpinam się do tematu, może mi ktos powiedzieć o czym jest ten komunikat? Oczywiście po francusku
będę wdzięczny za pomoc.KOMUNIKAT GADACZKI

- patrys4891
- Forumowicz
- patrys4891
- Forumowicz
- patrys4891
- Forumowicz
Sprawdziłem.
Jak mam niezapięte pasy, mam identyczny komunikat. Jak w trakcie komunikatu zapnę pas to komunikat się urywa. Ruszam nic nie gada. Odpinam pas mam komunikat.
Skoro masz zapięty pas kierowcy i mimo to masz taki komunikat, znaczy musisz sie mądrych ludzi dopytać co się tam mogło popierwiastkować.
Jak mam niezapięte pasy, mam identyczny komunikat. Jak w trakcie komunikatu zapnę pas to komunikat się urywa. Ruszam nic nie gada. Odpinam pas mam komunikat.
Skoro masz zapięty pas kierowcy i mimo to masz taki komunikat, znaczy musisz sie mądrych ludzi dopytać co się tam mogło popierwiastkować.