Można komentować
Dodam tylko że bez żadnego kombinowania, rozginania błotników itp...
18cali x 7.5" , ET40, opony to 225/40. Po pomiarach mogę powiedzieć, iż z przodu weszłyby szersze, przypuszczam że nawet 8.5 cala, niestety tył maksymalnie 7.5cala
Teraz felgi pojadą do regeneracji, potem przyjdą nowe opony (nexen - dzieki dareczek730 za podpowiedź) no a ja CHYBA zbieram na zestaw sportowego zawieszenia z postu z ankieta. Musze to jeszcze przemyśleć, choć auto trochę wysoko stoi.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Całkiem, całkiem się prezentuje. Teraz troche większe tarcze hamulcowe by się przydały (taka mała dysproporcja dla mnie powstała) i może zaciski pomalować na jakiś ciekawy kolorek. A jakiej firmy masz felgi? I (troche niedyskretne pytanie) ciekawe ile takie zmiany (felgi, opony i jak planujesz zawieszenie) w sumie kosztuje?
Profil 55 to za duza roznica w srednicy opony w stosunku do oryginalnej 15". Poza tym i tak by sie nie zmienił prześwit, gdyż profil przybywa z dołu i z góry opony
Co do kosztów - felgi po ile chodza kazdy widzi, średnio za używki w takim wzorze to 1200zł.
Opony to około 1500zł. Niższy, sportowy zawias (amorki + sprezyny) to około 2000zl.
Wrocławskie blachy, bo auto jeszcze nie przerejestrowane
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Daroot, auto jak wystawowe Felgi ładne, ale dla mnie wygląda to tak, jak by stało na kołach od taczki Prawie nie widać opon
Oczywiście moją opinią się nie przejmuj, bo ja nie przepadam za tuningiem optycznym ( o ile w ogóle toleruję tuning w safi)
Najważniejsze, aby Tobie odpowiadało i obyś się w nim czuł dobrze
Podsumowując - jest oryginalnie
szczerze ? Z MIŁĄ CHĘCIĄ BYM JE ODKUPIŁ jakbym miał gotówki więcej i byłyby na sprzedaż . Nie zastanwiałbym się jak trzepie na takim profilu, wygladają świetnie. A warto podkreślić, że nie każda obręcz pasuje do tego auta, szczególnie duża. Są smukłe i dlatego ładne.
marbx wrote:moim zdaniem najbardziej pasują oryginalne.PH2 30 V6 zależy co się komu podoba każdy ma swój gust pozdrawiam wszystkich
Popieram, ja również jakoś nie potrafię przyjąć innego widoku Safranki niż na oryginalnych kołach. Wg. mnie koła jako jedyny wizualny tuning samochodu to za mało. Albo nie bawić się wcale w takie rzeczy, albo montować też odpowiednie progi, spojlery, lampy, doloty powietrza etc. Zresztą Safrane to dla mnie zbyt "dostojne" auto na tuning.