szybka ankieta

Ten dział widoczny jest tylko dla klubowiczów.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply

ocenzurować?

Poll ended at 2012-06-06, 21:39

tak
3
30%
nie
7
70%

Total votes: 10

RedHead
Forumowicz
Forumowicz

szybka ankieta

Post by RedHead »

czy uznajemy słowo "dupa" jako cenzurowane i niedopuszczalne na forum?
Decentralizacja to przyszłość.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

a co to za słowo?
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
kgb5

Post by kgb5 »

Red, przechodziłem w pracy przez taki słownik (pracuję z paroma dziwczynami).
Z czasem zaczęliśmy się zastanawiać, czy słowo pieprzyć jest cenzuralne, czy nie (doszliśmy do wniosku, że jest to zależne od kontekstu zdania). Z czasem zrobiło się to wszystko tak irytujące (płacenie 20gr za każde "złe słowo"), że wszyscy przestali zwracać na to uwagę i nastąpiła jeszcze większa znieczulica.
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

chodzi o to, że jak Rufus kiedyś napisał - poprzeklinamy sobie teraz i jest fajnie, ale to jest słowo pisane i ktokolwiek kiedyklolwiek tu wejdzie będzie widział właśnie nasze "tutaj użyłem niecenzuralnego słowa które świadczy o mojej kulturze". Albo trzymamy jakiś poziom, albo robimy oborę.
mruczek
Forumowicz
Forumowicz

Post by mruczek »

Priorytetowo kultura przede wszystkiem ..... ;)
Safrane 2.5 20V
kgb5

Post by kgb5 »

Też nie jestem zdania, żeby dopuścić przeklinanie na forum, ale moim zdaniem słowo dupa nie jest przekleństwem, a robienie ankiet/głosowań w tej sprawie przeżyłem już w pracy (o czym pisałem) i nie dało to długotrwałego pozytywnego skutku.
Roadrunner

Post by Roadrunner »

Normalnie przedszkole się zrobiło...

Moim skromnym zdaniem, chcecie być bardziej papiescy niż sam papież. Nie pochwalam używania wulgaryzmów jako przecinka, ale czasami by oddać odpowiednie emocje jest potrzebne dodanie motywatora werbalnego. Myślę, że każdy na tym forum ma na tyle wykształcony mózg i umie go używać, by zachowywać umiar w zakresie stosowania wulgaryzmów i nie przesadzać w kierunku wspomnianej wyżej obory. Jestem przeciwny cenzurze.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Czy tylko u mnie nie widać tych szczególnych słów?

Ja wszędzie widzę tylko "tutaj użyłem.... <ciach> " :)
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Roadrunner

Post by Roadrunner »

Ja widzę dupę na żółtym podświetleniu. Możliwe, że skrypt forum usuwa wulgarne wyrazy
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

zrobione, oczywiście modzi i ja widzieliśmy dupę a reszta nie, teraz jest już ok, przepraszam za niedomówienia.
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

Wg mnie i mojej wyuczonej kultury :kijemgo: słowo dupa nie jest przekleństwem, ani słowem obraźliwym, no chyba że w zdaniu: ale ta blondyna ma brudną d..ę.
LeNa
Forumowicz
Forumowicz

Post by LeNa »

:zdrowko:
Post Reply