Co o nim sądzicie?

Wszelkiego rodzaju odnośniki z ciekawymi ofertami sprzedaży części i pojazdów znalezione w sieci.

Moderators: SURU, Moderator

mercg
Forumowicz
Forumowicz

Co o nim sądzicie?

Post by mercg »

http://moto.allegro.pl/renault-safrane- ... 00536.html
Wygląda super, cena też do rzeczy idealne wyposażenie, teoretycznie serwisowany i sprawny jak zapewnia właściciel. Co to za skrzynia (dobry jest ten automat przy tym silniku?). Co sądzicie o tym egzemplarzu?
Może ktoś widział?
Ktoś ma doświadczenie z 2,0 z automatem? Jak się zbiera ile pali itd.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Ładny kolor.
Czy szafki miały ASR? Wydaje mi się że nie.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

A co oczekujesz od samochodu - jakich osiągów?

Niektórzy piszą że diesel całkiem fajnie przyśpiesza, dla mnie 2.0 to muł - ale każdy ma inne podejście.

Pamiętaj że te auto nie jest lekkie, motor 2.0 nie będzie demonem - więc żeby jechał będziesz go cisnął - automat dodatkowo podbija spalanie.

Co do automatu - ten sam który jeździ z silnikiem 2.5 - czyli japonski AW. Bardzo dobra skrzynia.

Ogólnie - szczerze szukałbym 2.5.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

Dzwoniłem do gościa, generalnie twierdzi, że wszystko jest ok, że wymieniony rozrząd- jak w ogłoszeniu, wspominał także o żarówkach wymienionych (na moje zapytanie) ale żadnych papierów na to i na nic innego nie ma ("nie zbieram"). Poza książką do 189.
Katalogowo 2,0 w manualu wypada bardzo korzystnie ok 10,5 do setki automat już właśnie gorzej- 12,6. Moja ma 14,9 a więc nie było by zbyt dużego przeskoku. Ale cena i stan (teoretycznie) są zachęcające mimo wszystko.
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

A jeszcze ktoś z Łodzi dzwonił- może ktoś z forum i się coś więcej dowiedział? ;)
M1513K
Forumowicz
Forumowicz

Post by M1513K »

Cena podejrzanie niska. A kolorek mnie zaczarował.
maestropl

Post by maestropl »

mercg wrote:Ktoś ma doświadczenie z 2,0 z automatem? Jak się zbiera ile pali itd.
Nie zbiera sie. Kolor rzadki ;)
pasta

Post by pasta »

Kolor genialny,wygląda na dopieszczoną-jeśli nie masz zapędów rajdowca to ja bym się poważnie nad tą "Szafraną" zastanowił
M1513K
Forumowicz
Forumowicz

Post by M1513K »

Jeśli brak obciążeń prawnych i faktyczny stan nie pozostawia wątpliwości, to brałbym. Cena moim zdaniem lux. Sprawdziłbym z jakimś mechanikiem czy nie była zalana.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Ładne auto ze zdjęć.
Zwróć uwagę na skrzynię, oraz zrób test zegarów (czy zapala się kontrolka skrzyni).
Poza tym standardowe sprawdzenie samochodu - nie chce dużo za nią ;)
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

230zł sprawdzenie w ASO w Bolesławcu. Kurcze no daleko tam mam; ale mam na niego ochote. Też już ktoś dzisiaj do nich dzwonił w tej sprawie.
A gdzie jest ta kontrolka i jak to dokładnie sprawdzic (w moim nie ma kompa).
A o co chodzi z tym zalaniem?
maestropl

Post by maestropl »

Górny prawy róg zegarów. Kontrolka od skrzyni nie zapala sie na zapłonie, ale na teście zegarów tak. Jeśli na teście sie nie zapali to powinna zapalić Ci sie w głowie lampka ostrzegawcza. Oczywiście - żarówka mogła sie spalić, ale to już jest jeden powód do innego spojrzenia na skrzynie.

Do ASO to ja nie widze sensu jechać.
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

Jeżeli nie zapala się na zapłonie to jak zrobic test zegarów?
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

A klimatronik powinien tak wyglądac jak na zdjęciu w środku w ogłoszeniu? Po lewej stronie nie brakuje przycisku czasami?
Jak zrobic test klimatronika o tej porze roku?
kgb5

Post by kgb5 »

mercg wrote:Po lewej stronie nie brakuje przycisku czasami?
Na panelu klimatronika nie ma przycisku podgrzewanej przedniej szyby, ale to dlatego, że może jej po prostu nie być (nie była chyba wymieniona w wyposażeniu).
mercg wrote:Jeżeli nie zapala się na zapłonie to jak zrobic test zegarów?
Zgodnie z tym co chłopaki pisali, to kontrolka nie zapali się jeżeli włączysz zapłon, ale przy teście zegarów zapalają się wszystkie kontrolki, więc będziesz mógł przez to sprawdzić, czy na zapłonie kontrolka nie zapala się dlatego, że nie powinna, czy dlatego, że żarówka się spaliła/nie ma jej.
kgb5

Post by kgb5 »

mercg wrote:Jak zrobic test klimatronika o tej porze roku?
Pora roku nie ma znaczenia - robisz test na wyłączonym silniku i komputer zbiera tylko informacje z czujników.
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

Ale jak konkretnie zrobic test- nigdy nie miałem auta z klimą :)
Aga_i_Przemo

Post by Aga_i_Przemo »

mercg wrote:Ale jak konkretnie zrobic test- nigdy nie miałem auta z klimą :)
Tu masz TEST Istrukcja by Rufus - KLIK !!

Szukaj trochę bo wszystko jest opisane na forum!!
Jak tak się napaliłeś to jedź zobacz samochód, zrób te testy i przejedź się nim... ktoś cię uprzedzi to będziesz :rozpacz:

;)

Pozdrawiam Przemo
maestropl

Post by maestropl »

A test zegarów przełącznik od komputera na końcu wajchy wycieraczek i zerowanie wskazań kompa pokładowego trzeba przytrzymać.

I sie dzieje coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=s5BtxPr-LYI
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

;)
Post Reply