Linka maski

Wszelkiego rodzaju odnośniki z ciekawymi ofertami sprzedaży części i pojazdów znalezione w sieci.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
Maestro

Linka maski

Post by Maestro »

http://moto.allegro.pl/renault-safrane- ... 33790.html

a ja takie cudo ostatnio dla kolegi z forum sprzedałem za 15zł :rotfl:
pasta

Post by pasta »

Hoho dziesięciokrotnie sobie zaoszczędziłes :)

Swoją droga 150 zł... Też trzeba mieć fantazję...
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Ładna różnica w cenach :D
Maestro

Post by Maestro »

zobaczcie jak to ta sama rzecz, w różnych oczach może mieć zupełnie inna wartość

albo, po prostu tamta... była ze złota!! :hurra:
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

To tak samo jak za lusterko we France Auto na allegro chcą 80zł- ono chyba jest magiczne i mówi kto jest najpiękniejszy w świecie :)
troja26

Post by troja26 »

Niby tak ale oryginał w ASO to 300 zeta ;)
Aga_i_Przemo

Post by Aga_i_Przemo »

Zwróćcie uwagę kto to sprzedaje... ten ga...ń słynie z cen z kosmosu i do tego te koszta wysyłki :D Paczka pocztowa ekonomiczna za 49,99 zeta :rotfl: sam o nim już kiedyś pisałem... to tłumaczył ze daje takie ceny a one potem są do negocjacji... tylko spróbuj ją wynegocjować jak już klikniesz Kup Teraz a w aukcji było napisane wyraźnie ile płacisz :hyhy: od takich sprzedawców najlepiej 3 ch...e w bok ! :D Zobaczcie inne jego aukcje i polecam lekturę jego strony "O mnie"... DLA MNIE OSZUST I NACIĄGACZ lecz Alledrogo lubi takich :zalamany:

Pozdrawiam Przemo
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Faktycznie, jego zasady są absurdalne i przynajmniej w części nie zgodne z prawem.
Myślę że trzeba by zgłosić naruszenie zasad przez tego użytkownika i zrobić mu trochę smrodu dookoła d.py :hyhy:
Last edited by patrys4891 on 2012-10-11, 08:07, edited 1 time in total.
M1513K
Forumowicz
Forumowicz

Post by M1513K »

Jestem za. Zgłaszam zawyżanie kosztów wysyłki.
Aga_i_Przemo

Post by Aga_i_Przemo »

Chłopaki już kiedyś zgłaszałem... Nic mu nie zrobili. Po prostu nie kupujcie u naciagacza...
maestropl

Post by maestropl »

Niestety ale allegro ma w dupie takie coś. Można ustalić taką wysyłkę mimo że realnie kosztuje ona inaczej, i alledrogo nie widzi w tym problemu...

A gość handlował kiedyś sporo częsciami do starszych modeli stąd go znam bo narobilo sie troche interesów ale po za allegro.

Jak ktoś ma fejszboka to może sobie go obejrzeć
https://www.facebook.com/mohylewski
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

No koszty przesyłki to akurat sobie może podawać jakie chce.
Mi bardziej chodziło o zapis że nie przyjmuje zwrotów. Zgodnie z ustawą przy zakupach internetowych kupujący w ciągu 10 dni może zwrócić przedmiot bez żadnego tłumaczenia.
maestropl

Post by maestropl »

Teoretycznie tak. Jest tez przepis że takie coś to zakup na odległość, i w pewnych warunkach nie moze być zwrócony. Dziwne nie? Ale u nas nie ma rzeczy normalnych. Wszystko jest dziwne.

To tak samo jak byłem na tym szrocie w Pabianicach zobaczyć jaka to ta Safranka przyjechała.
I 'przy kasie' jak byk wisi żeby robić przemyślane zakupy bo zwrotów nie przyjmują. Ciekawe nie? :)
Last edited by maestropl on 2012-10-12, 20:52, edited 1 time in total.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

zbaczamy z tematu, ale...
Jakieś 3 lata temu musiałem się dokładnie zapoznać z ustawą o rękojmi. Jest tam zapis że sprzedawca nie ma obowiązku przyjmować zwrotów, jeżeli zakup był robiony w siedzibie firmy (sklep, szrot itd.) Jak robimy zakupy przez internet, przez telefon, lub sprzedawca do nas przychodzi to mamy to 10 dni.
Chyba że coś się zmieniło, albo w innej ustawie jest jakiś zapis mówiący inaczej?
bombel
Forumowicz
Forumowicz

Post by bombel »

Kosmos .... moze to dlatego ze to niemiecki demontaż :rotfl: bo te z holenderskiego sa po 15 zł :hurra: .... pozdrawiam kolege od którego kupiłem za 15 zeta :P
M1513K
Forumowicz
Forumowicz

Post by M1513K »

Prawo zwrotu mamy WYŁĄCZNIE przy zakupie przedmiotów nowych, jeśli nie wykazują śladów używania i odsyłamy w stanie jak dostaliśmy. Przechodziłem przez to. Jeśli kupujemy "używkę", to zależy jedynie od dobrej woli sprzedającego. A jak już jest zapis w ofercie że zwrotów nie przyjmuje, to możemy się zdać na łut szczęścia albo mieć nadzieję na uczciwość sprzedającego.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

W przypadku tego użytkownika nie liczył bym na uczciwość i dobrą wolę.
Swoją drogą chyba muszę sobie odświeżyć swoją wiedzę. Myślałem że używek to też dotyczy.
Z tego co pamiętam to jak coś kupujemy od osoby prywatnej to te przepisy nie funkcjonują, ale myślałem że jak ktoś prowadzi działalność to używki też to obejmuje.
M1513K
Forumowicz
Forumowicz

Post by M1513K »

A może to dotyczyło właśnie firma albo osoba prywatna :/
Post Reply