Czujnik otwarcia maski
Czujnik otwarcia maski
Moglibyscie mi podpowiedziec gdzie znajduje sie czujnik otwarcia maski i jak go poprawic/sprawdzic ? Maska zamyka sie dobrze ale komputer pokladowy przy 120-130 km/h informuje ze maska jest nie zamknieta. Nie wiem czemu akurat przy tej predkosci pojawia sie ta usterka. Raczej maska sie nie otworzy (jakby sie otwarla to pewnie bym dzwonil) ale chcialbym nie stresowac komputera.
Czujniki masz na foto poniżej, odepnij obydwa i spróbuj się wtedy przejechać.
Ogólnie wiatr musi uchylać delikatnie maskę do góry,wystarczy aby czujnik zadziałał - widać pracuje na krawędzi samego otwarcia.
Być może jakieś kolizje były - najlepszym sposobem byłoby podkleić coś na maskę, w stylu gumy/filcu pod nogi stołu np, wtedy dociśnie Ci bardziej czujniki, ale najpierw sprawdź z odpiętymi.

Ogólnie wiatr musi uchylać delikatnie maskę do góry,wystarczy aby czujnik zadziałał - widać pracuje na krawędzi samego otwarcia.
Być może jakieś kolizje były - najlepszym sposobem byłoby podkleić coś na maskę, w stylu gumy/filcu pod nogi stołu np, wtedy dociśnie Ci bardziej czujniki, ale najpierw sprawdź z odpiętymi.

Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości