sprawdzenie poziomu plynu w spryskiwaczu

Wszystko co dotyczy nadwozia.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
jazzzy
Forumowicz
Forumowicz

sprawdzenie poziomu plynu w spryskiwaczu

Post by jazzzy »

czy jest jakis sposob zeby sprawdzic ile plynu jeszcze zostalo ?
kontrolka elektroniczna sie nie swieci jak jest go za malo a chcialem jakos wizualnie sprawdzic

tak poza tym to wyjecie tego zbiornika to chyba nie jest prosta sprawa
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Nie sprawdzisz tego w żaden sposób niestety - głównie dlatego że masz spryski lamp i obydwa zbiorniczki połączone są u góry łącznikiem gumowym.

W sumie to jest - wlać do pełna, gdyż pojemność zbiorników to 10 litrów, czyli będziesz wiedział ile weszło a ile było :D :D :D
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
jazzzy
Forumowicz
Forumowicz

Post by jazzzy »

Daroot wrote:Nie sprawdzisz tego w żaden sposób niestety - głównie dlatego że masz spryski lamp i obydwa zbiorniczki połączone są u góry łącznikiem gumowym.

W sumie to jest - wlać do pełna, gdyż pojemność zbiorników to 10 litrów, czyli będziesz wiedział ile weszło a ile było :D :D :D
czyli zostaje metoda chlopska, zrobic sobie jakis bagnet i badac
a lac zaczne jakies badziewia bo jak nie wiem ile ubywa to nie bede dolewal co chwile drogiego plynu nano; na lato mam koncentrat ale na zime chcialem cos porzadniejszego
GrubyBDG

Post by GrubyBDG »

Code: Select all

czyli zostaje metoda chlopska, zrobic sobie jakis bagnet i badac
Raczej sie nie uda, z tego co pamietam najpierw napelnia sie zbiorniczek plynu do lamp i nastepnie przeplywa do nastepnego(od szyby).

Wyciagniecie zbiorniczka to prosta sprawa, odkrecasz prawe nadkole(8 srubek z tego co pamietam). Po sciagnieciu nadkola zostaje odkrecic jeszcze jedna srubke ktora jest obok wezyka laczacego 2 zbiorniczki. Odlaczasz pompke, drugi zbiorniczek i wyciagasz :)

Poczytaj ten temat: http://forum.safrane.pl/viewtopic.php?t=5045
Post Reply