Czym usunąć klej ?

Tematyka dowolna

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
GrubyBDG

Czym usunąć klej ?

Post by GrubyBDG »

Czesc, pisze tutaj poniewaz forum dotyczy Safrane a nie Civic wiec Wolna Strefe uwazam za odpowiedni dzial.

Wziąlem sie dzisiaj za odklejanie tego "wiejskiego tuningu" z Hani, mam tu na mysli te czarne paski. Zaczalem od tylu, ze zderzaka zeszlo nawet ok wystarczyla tylko woda z plynem do naczyn zeby doczyscic, na klapie tak samo. Lecz na lotce(plastik) juz nie poszlo tak pieknie, tam gdzie byly pasy zostal caly klej i nie mam pojecia czym to usunac, moze znacie jakies preparaty ktore sobie z tym poradza, nie psujac lakieru. Czy moze przyczyna nie jest to ze lotka jest plastikowa tylko to ze najczesciej swieci slonce na maske,dach i lotke, boje sie ze klej bedzie na calej dlugosci. Co o tym myslicie?

Dla tych co nie widzieli Hani dodaje zdjecie.
Attachments
XDF4wQ32dRZEFYvATVptmkgLLAHApAg5KVqYowSgLKo.jpg
NEkuxdPYnIw-XsEXNzNdbacaRozJidrbqN-9mQBmZSA.jpg
kgb5

Post by kgb5 »

Najlepiej, gdybyś podgrzał pasy przy odklejaniu np. suszarką (ale broń boże opalarką!!), albo lampą z żarówką (daje sporo ciepła), a jeżeli już odkleiłeś i został klej, to nitro Ci pomoże - nie rozpuści lakieru.
słonina

Post by słonina »

Na klej na hondzie najlepiej szrot pomaga :D :D
kgb5

Post by kgb5 »

Masz na myśli tą dużą prasę do złomu, która ściąga klej najlepiej na świecie? :rotfl:
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

słonina wrote:Na klej na hondzie najlepiej szrot pomaga :D :D
:super: :super: :super:
GrubyBDG

Post by GrubyBDG »

kgb5,Dzięki za pomoc :)
słonina, :kijemgo:
patrys4891, ....
Karol1029
Forumowicz
Forumowicz

Post by Karol1029 »

Z nitro to bym nie ryzkował szczególnie na plastiku , spróbuj raczej benzyny ekstrakcyjnej .
kgb5

Post by kgb5 »

Nitro nie ruszy dobrze położonego lakieru, a plastiki, to zakładałem, że są pomalowane. Na gołym, to ch wie.
Jordan

Post by Jordan »

Witam

Ja bym spróbował jak pisze Karol benzyną ekstrakcyjną.

Pozdrawiam
słonina

Post by słonina »

Ej dobra, żeby nie było, że nie chcę pomagać tylko sie nabijam. Stanąłem na głowie, poszukałem i znalazłem niezawodny środek na lakier z Grubego Hondy, oto i ON
GrubyBDG

Post by GrubyBDG »

słonina, Dzięki :) Nie skorzystam :D, w weekend ciąg dalszy usuwania "wiejskiego tuningu" :P
REAKTywatOR

Post by REAKTywatOR »

Zajrzyj Tu jest tam sporo porad co do środków chemiczny do samochodów.
GrubyBDG

Post by GrubyBDG »

Wybór padł na Nielsen Tar&Glue Remover, poradził sobie z tym naprawde dobrze, przy okazji sprawdzone na zaschniętych owadach - wynik naprawde bardzo bardzo dobry. Polecam produkt :)
http://mrcleaner.pl/nielsen-tar-glue-re ... -p963.html

A za dwa tygodnie będę miał Nielsen Cyclone APC, jestem ciekaw jak wyczyści silnik :)
http://mrcleaner.pl/nielsen-cyclone-apc-1l-p964.html
Last edited by GrubyBDG on 2013-05-25, 13:28, edited 1 time in total.
Chocapic
Forumowicz
Forumowicz

Post by Chocapic »

Nie doczyścisz tym idealnie silnika, wiem bo sam go używam :)
słonina

Post by słonina »

GrubyBDG, no to kupie sobie do mojego bandyty
edit: a i poka efekt końcowy :p zdjałeś klej więc zszedłeś z masy pewnie i ze 2 KM przyszły :D :D
Last edited by słonina on 2013-05-26, 15:40, edited 1 time in total.
Post Reply