Numer na przegrodzie

Wszystko co dotyczy nadwozia.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
miuzik2
Forumowicz
Forumowicz

Numer na przegrodzie

Post by miuzik2 »

witam
czy ktoś wie co to za sześciocyfrowy numer jest nabity na przegrodzie w komorze silnika w safranie, sprawdziłem w kilku i każdy jest inny i żadnym z samochodów nie pokrywa sie z numerem VIN
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Nie ma on żadnego znaczenia, to jest losowy numer, zakładam że tego elementu.

Nigdy nie pokrywa się z numerem vin, więc nie masz powodu do zmartwień ;)
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
miuzik2
Forumowicz
Forumowicz

Post by miuzik2 »

na paru sztukach z tego samego rocznika numer był inny wiec nie jest to numer elementu na pojazdach z podobnego okresu tj marzec kwiecień 98' numer zaczynał sie od 889 a w samochodzie z października 98, od 893 może to jest jak ktoś mi zasugerował numer produkcyjny nadwozia na taśmie w fabryce używany do kompletacji nadwozia czy jakoś tak
kgb5

Post by kgb5 »

W którym miejscu jest ten numer?
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Na tym elemencie nitowanym, pod uszczelka - sama przegroda, mysle ze prawie srodek ;)
Stojac przed maska, patrzysz na przegrode za silnikiem.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
jrymek
Forumowicz
Forumowicz

Post by jrymek »

Te numery nie mają znaczenia dla zwykłego zjadacza chleba :) ale mają znaczenie przy kradzieży auta. Są przypisane indywidualnie i po kodach z fabryki dojść można czy był robiony przeszczep w aucie.
rymek
Post Reply