bixenon safrane

Wszelkiego rodzaju odnośniki z ciekawymi ofertami sprzedaży części i pojazdów znalezione w sieci.

Moderators: SURU, Moderator

misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

bixenon safrane

Post by misiek_pt »

jak w temacie znalazłem firmę która zajmyje sie przeróbką lamp. lampy

cena kompletu 450zl więc chyba nie wygórowana.
Last edited by misiek_pt on 2014-02-01, 18:57, edited 1 time in total.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

no to ja takie lampy dopisuję na sam koniec listy planowanych wydatków na szafkę :)
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Ja na tych lampach nie widzę bixenona tylko cały czas dalej żarówkę halogenową dla długich świateł.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
tom80
Forumowicz
Forumowicz

Post by tom80 »

LUDZI DZIELĘ NA DWIE GRUPY:

I-LUDZIE,KTÓRZY MÓWIĄ TO CO MYŚLĄ
II-LUDZIE,KTÓRZY MÓWIĄ TO CO INNI CHCĄ USŁYSZEĆ
matth
Forumowicz
Forumowicz

Post by matth »

Bo biksenon to tylko sposób na kasowanie w nowym aucie 2x więcej za lampy. Soczewka jest jedna, bi robi się przesłoną :) Długie można zaadoptować do zrobienia dziennych w tym układzie :)
<Pozdrawiam>
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Moje przekonanie było inne, że bixenon to jest druga soczewka, taki drugi xenon tyle że działa na światłach drogowych. Świeci się cały czas tylko że jest przykryty. W momencie włączenia świateł drogowych - przesuwa się zasłona odkrywając światło.

Dlatego napisałem że ja na tych fotach nie widzę drugiej soczewki na światłach drogowych.

Teraz tak patrzę że faktycznie mogło to zostać zrobione na jednej soczewce.

Mimo wszystko jak dla mnie - przerost formy nad treścią :D
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

Post by misiek_pt »

Daroot, jeździłem na bixenonie i widoczność bajeczna. wygląd jest jak oryginał i to duży plus. ja sobie takie cos sprawię
matth
Forumowicz
Forumowicz

Post by matth »

W insigni mam biksenony (do tego skrętne, przestawiające snop światła w zależności od prędkości, etc) i działa to dokładnie jak na fimiku - przesłona się otwiera i lampa świeci pełną parą. Nie znam innego rozwiązania na bikseony - nie robili drugiej soczewki obok :) Patent prosty jak barszcz, a kroili za niego jak za zboże kiedyś.
<Pozdrawiam>
misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

Post by misiek_pt »

matth, jak piszesz bixenon to przesłona nic więcej. mała rzecz a jak. umila jazdę;-)
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Nie wiem czy nie robili drugiej soczewki.

Tak na szybko z aledrogo wyłapane :)
http://img08.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3855472802
http://img06.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3855074560
http://img13.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3912833350

W velku tez mam xenona na mijania, a drogowe na zwykłej żarówce halogenowej - z tym że bardzo fajnie jest to rozwiązane, gdyż przy włączanie drogowych - widać jak snop światła momentalnie podnosi się do góry, a opada przy wyłączaniu.
misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

Post by misiek_pt »

a to nie są czasem halogenowe oświetlenie? tuxenon raczej nie ma racji bytu dlatego ponieważ musiały by być dwie przetwornice i dwa palniki. na długich mały by był elekt bo zanim palnik się rozgrzeje to trochę mija. więc dla tego stosowane są jedne soczewki i przesłona
słonina

Post by słonina »

Hmmm a może więcej coś powiesz, 450pln płacę za wszystko czy muszę swoje lampy dostarczyć? Czy jak bo nie jest napisane :)
GrubyBDG

Re: bixenon safrane

Post by GrubyBDG »

http://hidretrofit.pl/koszta/
Koszt przeróbki reflektorów z wykorzystaniem soczewek bixenon/bihalogen lub xenon/halogen to koszt min: 400zł zależny od modelu auta z jakiego pochodzą oraz wykorzystanej soczewki,

Dodatkowe uszczelnienie reflektorów: 30zł

Polerowanie kloszy z tworzywa sztucznego: od 70zł

Wymagamy przedpłaty części kwoty.

Do cen należy doliczyć koszt przesyłki zwrotnej !
słonina

Post by słonina »

GrubyBDG, gdzie ja miałem oczy :)
słonina

Post by słonina »

Odgrzewam kotleta. Napisałem do nich maila podpytałem co i jak i zamówiłem sobie takie bi xenonki z tym, że sam je zamontuje :) Cena 299pln :) A co! :D
słonina

Post by słonina »

i dupa :( bi miały pasować plug and play a nie pasują za cholerę, albo trzeba coś przerobić albo przysłali mi nie te soczewki co trzeba, po weekendzie napiszę maila do nich i zobaczę co dalej
M1513K
Forumowicz
Forumowicz

Post by M1513K »

Też nad tym myślałem, ale dokładnie czułem że będą z tego problemy i wysłałem swoje do regeneracji i "odświeżenia". Nie żałuję ani złotówki, choć tanio nie było. :)
misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

Post by misiek_pt »

Trzeba trochę kombinować z ich montażem. Maestropl patrzył co i jak i nie da się zrobić bez przeróbek lamp mocowań. Ja wolałbym już dac 450 zł i mieć z głowy.
słonina

Post by słonina »

misiek_pt, no tak zdecydowałem się na samodzielny montaż bo nie mogę zostać bez auta na tydzień, pozatym trochę nie opłacalne by było dla mnie wysyłać lampy z finlandii, napiszę maila i niech mi chłopaki wytłumaczą co i jak trzeba zrobić
misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

Post by misiek_pt »

słonina, myślę, ze nie będą tacy uprzejmi zeby sie dzielic takimi informacjami. po drugie to soczewki są uniwersalne a nie dedykowane do danego auta.
Post Reply