Zerwana linka maski !!! Co robić?
Zerwana linka maski !!! Co robić?
Zerwała mi się linka maski,czy macie sposób aby ją otworzyć ?
A gdzie się zerwała linka? jak przy ciągadle pod kierownicą to próbować ciągnąć wszystko, a jak gdzieś głębiej to auto do góry, kładziesz się pod spód i jakiś popychacz/przedłużka i próbujesz naciskać aż otworzysz. Mi się ostatnio udało mimo że zamki zastane 

Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Witam
Ja kiedyś taką akcję przeprowadziłem pod sklepem LIDL
Dla własnej wygody podniosłem auto z obu stron na koziołkach i położyłem się pod autem. Długim śrubokrętem przesunąłem cięgno z zamków tak, że oba naraz odskoczyły i mogłem otworzyć maskę. Oczywiście nie udało mi się to za pierwszym razem. Moim zdaniem najlepsze miejsce z tego co pamiętam to przestrzeń mniej więcej między prawym reflektorem ( od strony pasażera ) a znaczkiem Renault na grillu. Od strony kierowcy w ogóle brak miejsca na wsadzenie ręki.
Pozdrawiam
Ja kiedyś taką akcję przeprowadziłem pod sklepem LIDL

Pozdrawiam
- patrys4891
- Forumowicz
Odświeżę temat.
Ostatnio przy kolejnych rozbiórkach safranki, jedną z czynności było odpięci linki od otwierania maski. Poskładałem i wyjechałem z garażu. Jakie moje było zdziwienie następnego nia jak złapałem za rączkę od otwierania maski i uświadomiłem sobie że nie podłączyłem linki
Zdjąłem osłonę pod silnikiem, sięgnąłem ręką i palcem otworzyłem zamek. Silnik 3.0 V6 24v więc nie jest tam luźno a i ja nie należę do szczuplutkich. W operacji bardzo pomocny był kanał.
DA SIĘ! trzeba chcieć
Ostatnio przy kolejnych rozbiórkach safranki, jedną z czynności było odpięci linki od otwierania maski. Poskładałem i wyjechałem z garażu. Jakie moje było zdziwienie następnego nia jak złapałem za rączkę od otwierania maski i uświadomiłem sobie że nie podłączyłem linki

Zdjąłem osłonę pod silnikiem, sięgnąłem ręką i palcem otworzyłem zamek. Silnik 3.0 V6 24v więc nie jest tam luźno a i ja nie należę do szczuplutkich. W operacji bardzo pomocny był kanał.
DA SIĘ! trzeba chcieć

- patrys4891
- Forumowicz
- patrys4891
- Forumowicz