Statoil - promocja na myjnię

Tematyka dowolna

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Statoil - promocja na myjnię

Post by Daroot »

Na chwilę obecną jest myjnia -50% w statoil.

To znaczy że za pakiet premium (najbogatszy) trzeba zapłacić 10,50 zł ;)

Nie wiem jak długo będzie trwać, ale jest fajna okazja.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
krzysiek
Forumowicz
Forumowicz

Post by krzysiek »

U mnie na wiosce dziś otwarcie pierwszej bezdotykowej myjni i można za free umyć :D
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Post by SURU »

Ja co jakiś czas jeżdżę na myjkę parową ! I lakier odzyskuje kolor !
You Brought Two Too Many .
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Image
artho
Forumowicz
Forumowicz

Post by artho »

o, to ze statoila często korzystam.
Myjnia na BP wydała mi się nieco zbyt "ostra"... tylko moje złudzenie?
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Ja patrzę na szczotki. BP od dawna mają gąbki, Statoil jakiś czas temu miał jeszcze nylonowe żyłki, które jak wiadomo rysują lakier. Zmienili to - więc jeżdżę bo mam blisko :)

Natomiast przyglądam się jak jest napisany program, w którym miejscu szczotki zatrzymują się na dłużej, czy ile leci wody - statoil wygrywa wg mnie.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

gąbka do mycia samochodu jest dobra, dopóki nie wlezie w nią piasek i inne drobinki brudu, które będą rysować lakier.
Dlatego ludzie przewrażliwieni na punkcie stanu lakieru zwani detailerami nie używają gąbek do mycia karoserii.
Tak wiem, w myjni jest bieżąca woda, to się kręci a ja nigdy nie widziałem takiego urządzenia.

Je jeżdżę na myjkę bezdotykową, na której jest tez opcja mycia szczotką. Za 16zł mam umyty pięknie samochód razem z nadkolami i opłukanym podwoziem i innymi zakamarkami, których automatyczna myjnia nie domywa. Na koniec opcja hydro wosku i jest pan zadowolony.

Myjnie automatyczne są be. :P
Last edited by patrys4891 on 2014-05-25, 07:59, edited 1 time in total.
słonina

Post by słonina »

W gąbkę piasek raczej się nie wbije, bo nie jest to taka gąbka jaką używasz pod prysznicem, wannie, czy do zmywania naczyń. Ciężko jest mu też się wbić, bo najpierw auto jest oblewane pianą, potem porządnie spłukiwane wodą i dopiero wchodzą szczotki.
A i jeszcze jedno, Daroot słusznie zauważył, że program jest ważny, moim zdaniem lakier rysuje tym co biorą program "oszczędny" czyli tani, bez piany, sama woda i szczoty. Niestety, ale nie ma co oszczędzać.
Myjnia bezdotykowa to śmiech na sali, nie dość, że bulisz jak za zwykłą myjnię to jeszcze sam musisz zadupcać, moczyć się i generalnie strata czasu :p
artho
Forumowicz
Forumowicz

Post by artho »

słonina, zgadzam się , kiedyś myłem sam auto, myśląc, że będzie taniej albo wgl., że za 5zł auto umyję, albo, że ja to zrobię delikatniej itd. Ale te czasy minęły :D

Automatyczna (tak naprawdę) jest tańsza, szybsza, nie trzeba rąk brudzić no i wygodna. Na ręcznych zawsze coś zostanie gdzieś.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

słonina wrote:Myjnia bezdotykowa to śmiech na sali, nie dość, że bulisz jak za zwykłą myjnię to jeszcze sam musisz zadupcać, moczyć się
Dla mnie to przyjemność a nie przykry obowiązek.
Jak jest lakier dobrze utrzymany i na bieżąco zadbany, to całe mycie ogranicza się do spłukania resztek brudu z lakieru, bo większość spływa sama. 5zł to max.

Słonina, jak chcesz poderwać Justynkę, to lepiej nie ujawniaj się ze swoim zdaniem odnośnie mycia samochodu :rotfl:
artho
Forumowicz
Forumowicz

Post by artho »

Wszystko zależy od tego gdzie się jeździ, jak często myje auto itd. ;). Gdy ja wracam do domu o 23, a kolejnego dnia potrzebuję mieć czyste auto zwykle po prostu nie chciałoby mi się ręcznie myć - bywam zmęczony.

Natomiast w Krakowie promocji na statoilu nie było :zly:
słonina

Post by słonina »

patrys4891 wrote:Słonina, jak chcesz poderwać Justynkę, to lepiej nie ujawniaj się ze swoim zdaniem odnośnie mycia samochodu :rotfl:
A to ona nadal wolna? :D <3
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

słonina, nie ma takiego wagonu, którego sie nie da odczepić :D
słonina

Post by słonina »

patrys4891 wrote:słonina, nie ma takiego wagonu, którego sie nie da odczepić :D
wiem wiem :D sam tak mówiłeś o swojej, jeszcze przed narzeczeństwem :D :D :D
agusia

Post by agusia »

Dzięki za informację, czy promocja jeszcze trwa? U mnie nigdzie w okolicach nie ma aż takiej taniej myjni, wiec skusiłabym się :P Piękna pogoda to samochód powinien jakoś wyglądać :)
Post Reply