Pękła mi szyba przednia i szukam solarnej ale nowej. Szkoda likwidowana z ubezpieczenia. Jakiś czas temu czytałem, że ktoś zmieniał taka szybę za 1800zł?. Gdzie taka szyba jest dostępna. W aso mają tylko zieloną atermiczną za 1060 zł. Nie wiem czy atermiczna to solarna czy nie.
Chyba fioletową. A solarna szyba to taka fioletowa właśnie szukaj na szybie oznaczenia C. Takie oznaczenie noszą ponoć szyby solarne. Atermiczne chyba są zielone. Nordglass odradzam jakby coś. Kolega pisał chyba o szybie Sekurit...
Jest to zwykłe ubezpieczenie szyb nie AC. Płacę 10% kwoty całkowitej. Szyba solarna jakiej szukam ma numer 7700428955 (nr saint gobain to: SG6101551001).
Last edited by michalkrk on 2014-06-12, 17:52, edited 1 time in total.
Na chwilę obecną jedyną dostępną szybą jest szyba o nr: 7700804201 czyli najprostsza zielona szyba w cenie ~1060 zł. Co ciekawe szyba solarna w systemie pomimo stanu 0 nie jest opisana jako produkt wycofany i jutro może będę wiedział czy w ogóle jest szansa na zdobycie takiej szyby.
Jak wymieniałem swoją z AutoSzyby, to kosztowała w ASO ~1500 z montażem i trzeba było czekać około tygodnia. Przyszła z datą produkcji wybitą tak jak miała poprzednia.
Zadzwoniłem w krakowie do ASO, ale też twierdzą, że Solara już nie ma.
Zwykłej (czystej) też nie ma, są:
- zielona: 1060zł
- zielona podgrzewana: 3500zł
Puszcze info w swoim grajdole, niemożliwe żeby nie było szyby. No i nie zgadzaj sie na wymiane szyby na inną niż masz teraz, no chyba że chcesz podgrzewaną