Czyszczenie skóry

Dział poświęcony fotografiom i filmikom, które udało nam się złapać naszym aparatem.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Czyszczenie skóry

Post by Daroot »

Dzisiaj zakupilem środek polecany przez jednego z forumowiczów - środek do tapicerki skórzanej na stacji Shell -szara buteleczka - 17zł. Śmieszny pieniądz - więc mówie - zaryzykuję.
Muszę przyznać iż zrobił ze skóry naprawdę mięciutki kawałek skórki :) Trzeba się troche napracować aby był efekt - bardzo dużo wcierania.
Niestety - jest też minus operacji - ten środek strasznie zmatował mi skóre :(

Image

Image

Nie przejąłem się tym zbytnio, gdyż mam jeszcze inny środek do nabłyszczania skóry - efekt na ostatnim zdjęciu (razem ze stopkami mojej dzidzi :) )

Image

Ogólnie polecam takie operacje, za tydzień postaram się jeszcze raz powtórzyć całą operację, gdyż twarda skóra pęka - wiadomo. Teraz skórka jest naprawdę mięciutka. Chciałbym dodać iż po środku shella, tyłek mi jeździł na skórze jak po lodzie, natomiast jak ją zacząłem nabłyszczać drugim środkiem - to okazało się iż jest mniej śliska.. Dziwne.

Na dniach kupię jeszcze inne środki do skóry - będę próbował :)
Last edited by Daroot on 2009-04-18, 19:34, edited 1 time in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

Zmatowił skórę, bo jeszcze jej nie wypolerowałeś.
Spróbuj miękką szmatką (najlepiej filcem) wypolerować na drugi dzień po napastowaniu skóry - powinien powrócić blask i miękkość też powinna być zachowana.
Wojtek
Forumowicz
Forumowicz

Post by Wojtek »

Nie musi nawet polerować, wystarczy że troszkę posiedzi, pojeździ i blask wróci, nawet do tego stopnia, że znowu będzie wcierał to mleczko, bo skóra po pewnym czasie (zwłaszcza ta na miejscu kierowcy) błyszczy się jak psu [...] :P no i dość znacznie wyróżnia na tle pozostałych jeśli się ich nie wypoleruje. Dla mnie taka lekko matowa skóra sprawia wrażenie nowej, jeszcze nie wyślizganej, dlatego nie "szlifuję" jej zbytnio po zastosowaniu środka.
Kocham moją Renię, no i Ciebie Beatko też(",)
arek

Post by arek »

Daroot, sprawdź co dzieje się za skórą, po użyciu środka który ja stosuję ;) Ja wcieram gąbką i dobrze jest, gdy dobrze wyschnie, bo inaczej jasna odzież to odczuje ;) Nie wymaga wiele pracy - polerowania. Do Twojej kup czarny - będzie idealny. Nie jest już tak tani, ale warto. Oczywiście, po konserwacji kremem nakładam jakiś tani (marketowy) środek zabezpieczający, jednak doopka się nie ślizga :)
marceldream

Post by marceldream »

A ja czekam na TEN PRODUKT. Prawdopodobnie w poniedziałek go otrzymam i jak będzie tylko czas to opieszę moje wrażenia.
Post Reply