safrane 3.0 phI WROCŁAW

W tym dziale możemy poprosić grono klubowiczów o obejrzenie auta, które chcemy kupić, co zaoszczędzi czas i pieniądze.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
motylka

safrane 3.0 phI WROCŁAW

Post by motylka »

dzień dobry
na wstępie chciałam się bardzo cieplutko przywitać :)
znalazłam takie ogłoszenie i bardzo proszę o uwagi czy warto ?
http://otomoto.pl/renault-safrane-3-0-b ... 83015.html

na początku miałam R19 1.7, później twingo, teraz clio 1.8 i przyszedł czas na safrane :)

dziękuję za ewentualne opinie dotyczące safranki z ogłoszenia

miłego dnia
Basia
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Czy warto? To jak zwykle pojęcie względne.
co zauważyłem:
1. brak przeglądu. Jeżeli to taka fajna sztuka to czemu nie przeszła przeglądu?
2. fotele manualne. Nie każdy lubi, sa biedniejsze niż elektryczne ale i mniej do zepsucia.
3. podgrzewana przednia szyba - super
4. jest klimatyzacja, ale <s>podejżewam</s> podejrzewam że manualna. Znów biednie, ale mniej do zepsucia.
5. Elektryczne tylko przednie szyby
6. lotka z tyłu chyba od Laguny (niech ktoś mnie poprawi jeżeli jestem w błędzie).

Poza tym wygląda fajnie. Jeżeli nie ma korozji to może faktycznie warta uwagi sztuka. te 300 pewnie do stargowania, zainwestujesz nadzień dobry trochę kasy i może być fajne i wdzięczne auto :)

aaaaaaa jeżeli teraz jeździsz Clio 1.8 (RSI?) to niestety safranka 3.0 będzie porównywalna w dynamice, bo jest sporo cięższa.
Last edited by patrys4891 on 2014-10-22, 14:00, edited 1 time in total.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Golas, aż przykro patrzeć że to safrane.
Na 100% nie ma podgrzewanej przedniej szyby, instalacja gazowa jest już 8 lat w aucie. No i srebrny. Każdy kołpak inny, brak osłon pod silnikiem i nadkoli.
Nie wziąłbym. Za te pieniądze można znaleźć coś fajniejszego.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Daroot skubańcu, ale wypatrzyłeś ten brak osłon :)
A kołpaki sa parami na przód i na tył.
Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

Autko po tuningu zewnętrznym,fotele nie są podgrzewane szyba pewnie też nie,lotka nie oryginalna ale pasuje,gryl od Baccary, w te 180 000 tyś.km nie wierzę,za bardzo zniszczone fotele pierwsza rejestracja myślę że możliwa w podanym czasie chociaż produkcja tego modelu zastała zakończona chyba w czerwcu 2006 r.Cena nie wygórowana może do stargowania.Myślę że warto pojechać z kimś co ma pojęcie o safrankach i jeśli nie ma poważnych usterek to brać.To co napisał Darot to jego opinia ale się nie dziwię,bo po Biturbo to każda inna safranka to dla niego golas :P .Osłony przy odrobinie szczęścia można kupić za przyzwoite pieniądze a kołpaki to pikuś ;). Więc Basia bierz go będzie nas więcej w Dolnośląskim ;) .
motylka

Post by motylka »

dziękuję za uwagi :)
możliwe że w sobotę będę w okolicach Wrocławia, to pofatyguję się na miejsce.

ps
te braki typu:
- ręczne fotele
- czy ręczna klima
- ręczna skrzynia
nie przeszkadzają mi nic a nic
zależy mi na pewnym silniku :)

pozdrawiam
Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

Basiu te silniki cieszą się zasłużenie dobrą opinią(pod warunkiem że nawiedzony małolat się do niego nie dorwie :kwasny: )słyszałem o przebiegach rzędu 400 000-500 000 tyś.km :)
motylka

Post by motylka »

cieszę się bardzo - cenne będą "realne" uwagi użytkownika safranki :)
ale odległość z "kosmosu" do Wrocławia to chyba sporo ;)
Last edited by motylka on 2018-10-22, 19:52, edited 1 time in total.
motylka

Post by motylka »

cześć ponownie
udało się może ?
Last edited by motylka on 2018-10-22, 19:52, edited 1 time in total.
motylka

Post by motylka »

no właśnie moje plany sobotnie zmieniły się diametralnie :( i nie dam rady odwiedzić Wrocławia. Jest szansa ale dopiero w następną sobotę.
Post Reply