Mam zagwozdkę.Dostałem plastikową osłonę górnej łapy silnika 3,0 V6 PHI od Baccary i mi nie pasuje.Nie wiem już czy robię coś nie tak jak trzeba .Darot twierdzi że powinna pasować a mi się wydaje że to lustrzane odbicie.Oceńcie sami.Oczywiście do przymiarki kable od kompa odkręciłem
p.s. baccara nie różniła się osłonami silnika, więc stwierdzenie "mam od baccary" jest nieprawidłowe - każda 3.0 miała takie osłony w standardzie.
Last edited by Daroot on 2014-10-26, 19:56, edited 1 time in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Daroot wrote:p.s. baccara nie różniła się osłonami silnika, więc stwierdzenie "mam od baccary" jest nieprawidłowe
Pewnie masz rację ale ta konkretna sztuka pochodzi od Baccary z 1993r a w mojej V6 takowej nie było i ta konkretna sztuka w żaden znany mi sposób nie pasuje
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
7700812730
RKP i odwrócona litera B.Między 8 a 2 może być ukośnik,nie mam pewności.Rok produkcji 92.W porównaniu do tej z twojego linku moja jest bardziej okrągła,szczególnie przy tych trzech kreskach.
Last edited by Jacek957 on 2014-10-26, 20:58, edited 2 times in total.
Witam , ta osłona jest pod żeliwna łapę a ty masz aluminiową a jak a jest różnica to nie wiem , ta aluminiowa występowała w 2,2 12v a dlaczego w sadzili do Quadry może z masą walczyli pozdrawiam staszek
Temat rozpracowany. Osłona którą ma Jacek - jest od wersji 3.0 z automatyczną skrzynią. Jest lustrzanym odbiciem osłony w wersji ze skrzynią manualną
Podsumowując:
łapy oraz osłony różnią się, w zależności od skrzyni biegów