Witam potrzebuje kilku porad co mogło się popsuć że jest całkowity brak ogrzewania temperatura na maxa a w szafie lodówa za podpowiedzi bede bardzo wdzięczny .
Ale ze mnie gafa , oczywiscie że climatronik w tescie wszystko na b kiedys był 3d ale wymieniłem ten czujnik przewody wychodzace z nagrzewnicy sa ciepłe .
po rozgrzaniu samochodu obie rurki powinny wręcz parzyć.
Jeżeli są i mimo to nie działa, to coś w mieszalniku z klapkami musiało się popierwiastkować.
No chyba że rurki się nagrzewają na nagrzewnica nie. To już gdybanie.
Może ktoś coś więcej podpowie.
rysio123, a co ma czyszczenie panelu climatronica do grzania? Że jak szybka i przyciski brudne to źle działa?
Domyślam się że mogło Ci chodzić o wyczyszczenie tego termistora i wiatraczka po lewej, ale on nie bardzo co ma do gadania jak na MAX też nie grzeje.
Last edited by patrys4891 on 2014-11-02, 20:09, edited 1 time in total.
Najpierw niech przeczyści i sprawdzi czy w ogóle leci powietrze . Ze wszystkich kratek tak samo. Trzeba wiatrak na max. Jak będzie lecieć to później szukamy czemu nie ciepłe. Jak leci klapki OK.
patrys4891...........w opisie Baccara a Ty pytasz czy klimatronik? .Musi "zmęczony" jesteś
A wracając do tematu sądzę że warto sprawdzić poziom płynu i czy przypadkiem układ nie zapowietrzony.
Last edited by Jacek957 on 2014-11-02, 21:36, edited 1 time in total.
spoko, przecież nie widzisz że avatarek cały czas uśmiechnięty?
Swoją drogą to faktycznie zupełnie nie spojrzałem że to baccara. Andrew, jakieś postępy?
Może kiedyś koło Baccary i stała , wracając do tematu to żadnych postępów przeczysciłem ten panel i nic na maxa i wieje zimne , po tym czyszczeniu zaczeła głupieć na tescie błąd 3d i 7d za 2 razem wszystko oki 0 błędów i zaczeła coś szwargotac o klimie niestety nie znam niemieckiego .
Możliwe że silniki krokowe odpowiedzialne za klapy mieszalnika powietrza nie otwierają klap. Silnik połączony jest z klapa za pomocą plastikowego łącznika który lubi pęknąć i wtedy silniczek poprawnie pracuje lecz nie otwiera klapki.Proponuję to sprawdzić skoro błędów nie ma po stronie elektryki w klimatroniku.