Jakie są różnice w przednim zawieszeniu między PH1, a PH2? Wiem, że podstawy sprężyn w PH2 są całe zalane gumą (dlatego rdzewieją na potęgę). Pytam, ponieważ od czasu wymiany podstaw na wersję z PH1 prawa strona trzeszczy podczas zmiany obciążenia (np. wolno brany zakręt z dohamowaniem) i obydwie strony trzeszczą przy manewrowaniu na parkingu. Łożyska były wymienione na nowe w tym samym czasie co podstawy. Czy między podstawą, a sprężyną powinny być jakieś podkładki?
Nie ma różnić w zawieszeniu - są takie same.
Kwestia twardości sprężyn do odpowiedniej wersji silnikowej.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Wymieniałem tylko podstawy, sprężyny są jakie były. Ciekawe jest, że trzeszczy czasem nawet przy ruszaniu - naciskam gaz, przód auta się podnosi, trzeszczy, auto rusza. Sprężyny są w jakiś sposób znaczone (twardość)?
Są rózne kolory na sprężynach, ale brak rozpiski która by to tłumaczyła
Na postoju rozbujaj przód samochodu (jedna strona) poprzez mocne naciski na błotnik - jak trzeszczy to masz odpowiedź
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Ja nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Ale rozebrać łożysko to nie jest aż tak dużo roboty ( poza ściśnięciem sprężyny), zaryzykowałbym przeczyszczenie i przesmarowanie... Chociaż z drugiej strony przy cenie łożysk około 20zł sztuka