3,0 24v problem z alarmem

Sprawy związane z elektryką, schematy itp.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
seba
Forumowicz
Forumowicz

3,0 24v problem z alarmem

Post by seba »

Witam , dzisiaj był jakiś kiepski dzień wszystko się psuło i w Safranie też , otwieram centralnym wsiadam i tu nagle alarm wyje , po chwili zorientowałem się że centralny nie rozbraja alarmu czy miał ktoś taki przypadek i ewentualnie gdzie zacząć szukać , comp który mam nie łączy się z tym moim alarmem
pozdrawiam staszek
AUTO ROKU PLAYBOYA 1993
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Hej Staszku - w ph II alarmów nie było. ASO dokładały tzw Cobry, które były podłączane pod puszkę centralnego zamka/ściemniacza za poduszką pasażera.
Generalnie na początek aku do odłączenia - może się zresetuje. Jak nie - trzeba wywalić poduszkę, poszukać puszki od alarmu i bezpiecznik w niej.
Następnie połączenia między alarmem a puszką centralnego.
Jakby nie było - trzeba trochę porozbierać :)

p.s. poduchę demontuj na odłączonym aku ;)
Last edited by Daroot on 2014-12-03, 23:28, edited 1 time in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Lukasz737
Forumowicz
Forumowicz

Post by Lukasz737 »

U mnie gdy świrował alarm pomogło odłączenie akumulatora i potem pod schowkiem pasażera odłączenie puszki alarmu i włączenie. Chyba po samym odłączeniu aku się nie resetuje. Spróbuj tez rozbrojenia czujników czyli w ciągu chyba 7 sekund przekręć kluczyk 3 razy w pozycję przed zapłonem. U mnie sam się włączał i to pomogło.
Last edited by Lukasz737 on 2014-12-04, 05:46, edited 1 time in total.
seba
Forumowicz
Forumowicz

Post by seba »

Witam , dziękuję za poradę coś będę musiał rzeźbić pozdrawiam staszek
AUTO ROKU PLAYBOYA 1993
krzysiek85

Post by krzysiek85 »

u mnie alarm raz dzialal,a raz nie,okazalo sie ze stacyjka od alarmu ktora jest pod maska sama od wstrzasow sie obracala-wlaczylem kluczykiem i zaczelo dzialac,wszystko tospowodowalo jakies zwarcie,ktore popalilo silniczki zamkow,musze je wymienic,takie to choroby ma moja Renatka :mur:
jrymek
Forumowicz
Forumowicz

Post by jrymek »

mam szafkę PHII z 1996 czyli pierwszy wypust i ma alarm fabryczny. czyli czujki i syrenę. U mnie też alarm zwariował i okazało się, ze mam zwarcie na syrenie. niestety nie mogę dostać nowej i alarm musiałem wyłączyć pod poduchą psażera.
rymek
Post Reply