czujniki cofania
- patrys4891
- Forumowicz
czujniki cofania
https://www.fastdeal.pl/oferta-zakupy-g ... 34323736/n
Ja taki kupiłem, zamontowałem, działa bez żadnych zastrzeżeń.
Spokojnie mogę polecić.
Ja taki kupiłem, zamontowałem, działa bez żadnych zastrzeżeń.
Spokojnie mogę polecić.
- patrys4891
- Forumowicz
Nie wiem czy moja opinia jest odpowiednia, bo ja zawsze robię i rozbieram więcej niż inni.
Generalnie jak montowałem czujniki w Clio 2 ph2 Karoli, to zdjąłem tylny zderzak i deskę żeby wszystkie kable ładnie i porządnie poukładać.
Generalnie podstawowa walizka z narzędziami wystarczy, plus wiertarka do wywiercenia otworów pod czujniki. Jak ktoś ma wiertarkę ręczną to prądu nie potrzeba
Generalnie jak montowałem czujniki w Clio 2 ph2 Karoli, to zdjąłem tylny zderzak i deskę żeby wszystkie kable ładnie i porządnie poukładać.
Generalnie podstawowa walizka z narzędziami wystarczy, plus wiertarka do wywiercenia otworów pod czujniki. Jak ktoś ma wiertarkę ręczną to prądu nie potrzeba

Podepnę się pod temat tylko trochę z innej strony. Znalazłem na aledrogo kamerkę cofania w ramce tablicy rej. jako, że navi nie używam to zastanawiam się czy da się ją podłączyć do wyświetlacza od navi? Kamerka wygląda tak http://allegro.pl/ag320-kamera-cofania- ... 91883.html
- patrys4891
- Forumowicz
- patrys4891
- Forumowicz
Pamiętam że na francuskim forum safrane próbowali wykorzystać ten ekran do kamerki i właśnie nic z tego nie wychodziło. To było ładne kilka lat temu, być może są jakieś konwertery które przetworzą sygnał, ale cały czas wg mnie problemem zostaje sam wyświetlacz.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Sam wyświetlacz sterowany jest przez układ scalony,i procesor.Zgranie tego z inym sprzętem może być problemem. Oczywiście da się to rozwiązać układowo,ale koszty przeróbki przewyższą pewnie zakup nowego zespołu wyświetlacza dedykowanego do kamerki. Najlepiej wywalić stary i wkleić nowy moduł dedykowany pod daną kamerkę.
Last edited by skaromek on 2014-12-24, 23:59, edited 1 time in total.