czujniki cofania

Wszelkiego rodzaju odnośniki z ciekawymi ofertami sprzedaży części i pojazdów znalezione w sieci.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

czujniki cofania

Post by patrys4891 »

https://www.fastdeal.pl/oferta-zakupy-g ... 34323736/n

Ja taki kupiłem, zamontowałem, działa bez żadnych zastrzeżeń.
Spokojnie mogę polecić.
artho
Forumowicz
Forumowicz

Post by artho »

Dużo roboty z montowaniem? Da się zrobić na parkingu przed garażem nei posiadając specjalistycznych narzędzi? :D
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Nie wiem czy moja opinia jest odpowiednia, bo ja zawsze robię i rozbieram więcej niż inni.
Generalnie jak montowałem czujniki w Clio 2 ph2 Karoli, to zdjąłem tylny zderzak i deskę żeby wszystkie kable ładnie i porządnie poukładać.
Generalnie podstawowa walizka z narzędziami wystarczy, plus wiertarka do wywiercenia otworów pod czujniki. Jak ktoś ma wiertarkę ręczną to prądu nie potrzeba :D
słonina

Post by słonina »

Podepnę się pod temat tylko trochę z innej strony. Znalazłem na aledrogo kamerkę cofania w ramce tablicy rej. jako, że navi nie używam to zastanawiam się czy da się ją podłączyć do wyświetlacza od navi? Kamerka wygląda tak http://allegro.pl/ag320-kamera-cofania- ... 91883.html
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

słonina, dać to by się pewnie dało w jakiś mocno zaawansowany sposób, ale generalnie ta navi nie ma opcji podpięcia dodatkowego źródła obrazu.
kaziu

Post by kaziu »

Do fabrycznego nie bez odpowiedniego konwertera. Ale mam w zbiorach wyświtlacz od navi Carin z wejściem na zewnętrzne źródło obrazu :D Oczywiście wtyczka z carminata pasuje.
słonina

Post by słonina »

kaziu, ale chodzi o to by nie dokładać kolejnego wyświetlacza tylko wykorzystać ten co mam :)
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Nie ma takiej możliwości by podłączyć pod istniejący wyświetlacz.On po prostu tego nie obsłuży.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
kaziu

Post by kaziu »

Ale ja mam taki, który można wstawić zamiast tego co masz :) Jest on też od navi Carminat tylko takiej dokładanej. Pasuje bez problemu do navi w Renault. Ma tylko dwa minusy - jest w obudowie i nie wepniesz wtyczki do regulacji podświetlenia, bo ma do tego pokrętło z boku. Model to Philips 22SY402/00
Image
Image
Image
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Jak nie używasz navi to wywal tamten wyświetlacz a wstaw inny.
Możesz wyświetlacz od kamerki cofania, albo jakąś nową navi z dotykowym wyświetlaczem, do której będziesz mógł podłączyć sygnał z kamerki.
skaromek
Forumowicz
Forumowicz

Post by skaromek »

Najlepsze rozwiązanie:-)
słonina

Post by słonina »

Ale ja nie chce nic wywalać, chcę by pozostała jak najbardziej w oryginale ew z upgrejdami. Pogadam z moim elektronikiem po nowym roku i coś się wykombinuje. Daroot, wydaje mi się, że sam ekran da radę nie muszę mieć full HD wystarczy, że będę widział czy coś tam jest czy nie.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Pamiętam że na francuskim forum safrane próbowali wykorzystać ten ekran do kamerki i właśnie nic z tego nie wychodziło. To było ładne kilka lat temu, być może są jakieś konwertery które przetworzą sygnał, ale cały czas wg mnie problemem zostaje sam wyświetlacz.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
słonina

Post by słonina »

Daroot, rozumim :) czyli dupa póki co
edit: a da się wymienic sam wyświetlacz na nowszy?
Last edited by słonina on 2014-12-24, 21:45, edited 1 time in total.
kaziu

Post by kaziu »

Po świętach postaram się rozebrać ten mój ekran i sprawdzę czy w Lagunie mieści się koszyczek. Jeśli tak to masz gotowe rozwiązanie. Wystarczy dokupić kamerę z wtyczką jack.
słonina

Post by słonina »

kaziu, no to czekam
skaromek
Forumowicz
Forumowicz

Post by skaromek »

Sam wyświetlacz sterowany jest przez układ scalony,i procesor.Zgranie tego z inym sprzętem może być problemem. Oczywiście da się to rozwiązać układowo,ale koszty przeróbki przewyższą pewnie zakup nowego zespołu wyświetlacza dedykowanego do kamerki. Najlepiej wywalić stary i wkleić nowy moduł dedykowany pod daną kamerkę.
Last edited by skaromek on 2014-12-24, 23:59, edited 1 time in total.
Post Reply