Spoiler - mocowanie

Wszystko co dotyczy nadwozia.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
Slavek
Forumowicz
Forumowicz

Spoiler - mocowanie

Post by Slavek »

Witam

Po miesiącu od kupna Szafki w końcu wszystko zrobione (taką mam przynajmniej nadzieję) - no ale nie o tym :)

Przy okazji szukania zaślepek do spryskiwaczy, za śmieszne pieniądze kupiłem od gościa z tej aukcji (kolor ten co moja, a że akurat szukane zaślepki miał :P) :

http://olx.pl/oferta/renault-safrane-2- ... d85517f63f

między innymi tylny spoiler.

Przy okazji blacharsko-lakierniczych prac przy tylnym nadkolu i przednim zderzaku, odświeżyłem spoiler (lakier był złuszczony, porysowany) i teraz :

Jak to cholerstwo zamocować nie wiercąc otworów w klapie.
Facet który malował powiedział, że klejem do szyb .... no OK, ale którym i czy na pewno będzie trzymać.

PS.
Lakierniko/blacharza mogę polecić, zrobił dobrze i w czasie który zapowiedział, cena ... w miarę przyzwoita (przedni zderzak, klejenie + malowanie 350,00 PLN, wycinanie elementu i wstawienie tego który od Gutka kupiłem + lakierowanie - 850,00 złociszy - zdarcie bąbli i polakierowanie klapki wlewu paliwa dostałem w cenie ). Warsztat w Gdańsku, przy Wyspiańskiego 2.
Last edited by Slavek on 2015-01-26, 21:57, edited 1 time in total.
lesiu11
Forumowicz
Forumowicz

Post by lesiu11 »

klejem do szyb wurth
Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

No nie wiem :orany: klejem lotkę :rotfl: Powinna być przykręcona w pięciu miejscach i przyklejona :hyhy:
henry71

Post by henry71 »

mała powierzchnia przylegania jak nie Chcesz żeby na myjni pofrunął to wiercenie :)
Last edited by henry71 on 2015-01-24, 19:03, edited 1 time in total.
jrymek
Forumowicz
Forumowicz

Post by jrymek »

Kolego, jedynie wiercenie. Klej nie ma prawa utrzymać lotki. Duże prędkości i zawirowania powietrza zerwą ją na 100%

Proszę o niepisanie dużymi literami - poprawiłem.
Last edited by jrymek on 2015-01-26, 20:15, edited 2 times in total.
rymek
artho
Forumowicz
Forumowicz

Post by artho »

Przyklej super-taśmą , nei wierzę aby obciążenie na spoiler było większe niż 200kg - tutaj dowody:

https://www.youtube.com/watch?v=_v6iBU-kcqs
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

W czym problem posmarować śruby od spojlera smarem, wymierzyć, przyłożyć - ślady zostaną - przewiercić i przykręcić? Złożyć na silikon bo woda wejdzie.

Mało kto wie że pod spojler są inne amortyzatory trzymające tylną klapę - mocniejsze. Klapa ze spojlerem jest dużo cięższa i nie otwiera się sama do końca tak lekko i tak samo trzaska z mocnym hukiem.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
M1513K
Forumowicz
Forumowicz

Post by M1513K »

Ja wiem, bo w zeszłym roku wymieniałem klapę na taką ze spoilerem i faktycznie są inne (mocniejsze) sprężyny.
misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

Post by misiek_pt »

potwierdzam że są mocniejsze.
Slavek
Forumowicz
Forumowicz

Post by Slavek »

Przykleiłem na "kropelkę" :P

Oczywiście, żartuję ... ze spoilerem poczekam jednak do wiosny.
Tylna klapa ma małe defekty (rdzawe bąbelki przy literce "T" i widać, że przy zamku też zaczyna się ten proces zaczyna :P)
Żaden ze mnie esteta, ale fundusze ciągle są, to wiosenną porą Szafka idzie na 3 dni do tego samego mechanika co nadkole robił, zrobi klapę i przy okazji przyśrubuje i przyklei spoiler

PS.
Nie chcę zapeszać (odpukać w niemalowane), ale wszystko co miałem w planach do zrobienia skończone i po miesiącu od zakupu pozostaje tylko tankować i jeździć, a naprawdę w tej chwili, aż przyjemnie siadać za kólkiem (jak znam życie, to jak chwalę to zaraz coś nowego wyjdzie :P).
Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

No to gratulacje iszerokości :D
Post Reply