Regulacja zamka drzwi przednich

Wszystko co dotyczy nadwozia.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
Jarosław
Forumowicz
Forumowicz

Regulacja zamka drzwi przednich

Post by Jarosław »

Witam kolegów.Przednie drzwi od strony pasażera stawiają zbyt duży opór przy otwieraniu.Miałem to już kiedyś w innym aucie i tam się przestawiało ten bolec w słupku ale nie wiem czy w safrance jest podobnie dlatego pytam,może ktoś z kolegów to przerabiał.
Jarosław
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

a może wystarczy przesmarować zawiasy i ogranicznik?
Jarosław
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jarosław »

To nie to.Może zle to opisałem.Po prostu jak otwierasz z zewnątrz to jest taki stuk i czuć że klamka ma za duży opór.Za mocno się blokuje między tym bolcem a drzwiami i trzeba to zmienić gdzieś w ustawieniach.
Jarosław
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Panel Sterowania? :D
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Jarosław
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jarosław »

Chodziło mi o ustawieniach między tym bolcem a zamkiem.Jak miałem Peugeota Partnera to właśnie ten sworzeń w słupku miał pewien zakres regulacji i to wystarczyły milimetry i temat był załatwiony.
Jarosław
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Oczywiście, wystarczy go odkręcić i ma zakres regulacji. Proponuję jednak najpierw mazakiem zaznaczyć sobie stare ślady i dopiero luzować.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Jarosław
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jarosław »

Dzięki.Jak będzie tylko ładny dzień to się zabiorę za to.
Jarosław
Post Reply