zakup felg z initiale

Tematyka dowolna

Moderators: SURU, Moderator

RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Od takich postępowań jest powództwo cywilne, my nie jesteśmy od rozwiązywania sporów, a ja nie jestem zwolennikiem tworzenia niepotrzebnego prawa więc zostaje tak jak jest.
patrys4891 wrote:poprawność polityczna forum
Chcesz mnie obrazić czy jak? ;)
Decentralizacja to przyszłość.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Jest takie fajne powiedzenie:
"h.u.j.e.m zostaje się tylko raz".

To tak w nawiązaniu do osoby która sprzedała czyjeś felgi.
Dziękuję.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

RedHead wrote:Chcesz mnie obrazić czy jak?
Nawet jak bym chciał to nie potrafię :D
Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

I tyle w temacie :(
słonina

Post by słonina »

Przyjdzie jeszcze pies po skórkę od chleba :)
bombel
Forumowicz
Forumowicz

Post by bombel »

sprawa ciężka , nikt oprócz mnie i miuzik2 nie był w nią wciagnięty i nie wie o czym rozmawialiśmy porzez tel, pieniadze przyszły a odbioru towaru nie było , formalnie właścicielem felg byłem ja do ich odbioru, pomimo wplacenia za nie pieniedzy , miały byc odebrane na początku roku ale nie wyszlo , dalej to juz każdy wie i kazdy myśli swoje .
słonina

Post by słonina »

bombel, jak formalnie mogłeś być właścicielem felg skoro przyjąłeś za nie zapłatę? Podchodzi mi to pod paserstwo, handlować nie swoim towarem.
Lukasz737
Forumowicz
Forumowicz

Post by Lukasz737 »

Powiedz ile zarobiłeś i czy było warto?
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

bombel, jak by nie było to moim zdaniem powinieneś jasno poinformować Miuzika że jak nie przyjedzie to oddajesz pieniądze i sprzedajesz komu innemu bo masz klienta a tobie te felgi przeszkadzają czy coś.
Tu chodzi o to że poinformowałeś o sprzedaży komu innemu po fakcie.
Podejrzewam że gdybyś powiedział że felgi zawalają miejsce, że już chcesz żeby odebrał czy cokolwiek to by nie było takiej sytuacji.
A tak to z opisu Miuzika wynika że poleciałeś w kulki, czego dowodem jest treść PW:
"Siema . miuzik2, dziś odesłałem ci pieniądze które mi przysłałeś za felgi do safrany , mam nadzieje ze nie bedzie problemu , felgi gługo juz czekały na odbiór i wczoraj znalazł sie chętny za wieksze pieniądze , pozdrawiam"

Jak dla mnie jesteś człowiekiem nie godnym zaufania i kombinatorem i za takiego będę cie postrzegał.
bombel wrote:dalej to juz każdy wie i kazdy myśli swoje .
Z tego wynika że ta opinia wcale ci nie przeszkadza.
Może dlatego że faktycznie taki jesteś i wcale ci to nie przeszkadza?
To tym gorzej o tobie świadczy.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Lukasz737 wrote:Powiedz ile zarobiłeś i czy było warto?
Dla niektórych jesteśmy bandą wariatów i strata zaufania takiej "grupy społecznej" jest zupełnie nie ważne i każde 5zł więcej w kieszeni jest tego warte
Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

Bez komentarza :idiota:
bombel
Forumowicz
Forumowicz

Post by bombel »

Moj błąd ze było wiele niedomówień w tej umowie, ja po zakupie jakiego kolwiek towaru nie dokupuje do niego zaraz polowy samochodu , felgi były bardzo zmęczone i tez obawialem się reakcji na żywo ale to druga strona medalu, nie mam w dupie waszych opinii ale lincz po wysłuchaniu jednej strony jest dziwny , towar był u moim garażu i do momentu zabrania był mój , kasa za te felgi nie rzucalem na prawo i lewo , odeslalem tyle ile mi za nie przysłano, z obu stron było glucho co do ich dalszego losu , w sprawę jest zaangażowany miuzik2 i ja dlatego staram się nie komentować waszych opini , co do kretactwa niech wypowiedzią się ci od których kupowalem i sprzedawał em.

on inni którzy pragną rękoczynów maja mój adres i kontakt wiec jeśli widza potrzebę to po co strzepic język można przyjechac
Last edited by bombel on 2018-10-23, 08:39, edited 1 time in total.
bombel
Forumowicz
Forumowicz

Post by bombel »

Ja na tym forum szanuje każdego uczestnika pomimo ze większości nie znam i nic nie mogę o nich powiedzieć , opinie innych użytkowników tez na niektórych nie pozostawiają suchej nitki , ale nigdy nie potepialem jednych ani drugich w postach , z prostej zasady , nie mogę mówić o innych źle dopuki ich nie poznam.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Pomijając emocje i subiektywne opinie, to tak naprawdę z prawnego punktu widzenia zerwałeś umowę kupna-sprzedaży.
Co za tym idzie, Miuzik ma prawo domagać się zadośćuczynienia.

I nie ważne że umowa ta nie była sporządzona na papierku, bo umowa ustna jest tak samo ważna.
bombel wrote:nigdy nie potepialem jednych ani drugich w postach , z prostej zasady , nie mogę mówić o innych źle dopuki ich nie poznam.
tu sytuacja jest na tyle prosta że nie ma co tłumaczyć. Poza tym z postów obu zainteresowanych stron wynika że nie jest zgodność co do faktów. Różnica jest tylko w interpretacji tychże faktów.
miuzik2
Forumowicz
Forumowicz

Post by miuzik2 »

Witam
trochę chronologii
felgi (lub całe koła) sprzedawały się od września
przelew poszedł 08-10 2014
wpis w poście sprzedane 09-10-2014
czas odbioru nie określony, po ustaleniach ze sprzedającym że felgi mu nie przeszkadzają i mogą leżec "nawet rok" bo zapłacone
pierwsza próba odbioru podjęta 26-01-2015r jechałem w polskę do Miska-pt po skrzynię przez łódz coś mi się pomerdało wtedy że Lipie to koło częstochowy (tak mapy googla pokazywały) prosiłem wtedy sprzedajacego o odgruzowanie felg bo zabiorę ale po dostarczonym adresie okazało się że lipie to koło starachowic i trochę daleko to było od piotrkowa i późnawo i odwołałem przyjazd tego dnia
było o tyle dobrze że koło kielc rodzinę ma kolega z pracy i przy okazji by mógł je zabrac
jeździ tam tak co dwa miesiące był tam nawet 28 stycznia ale wracał załadowany
mnie szykował się wyjazd na konferencję do kielc 17-18 marzec o którym dowiedziałem się
11 03 2015 i oficjalnie mieli potwierdzic dzień później
impreza doszła do skutki i byłem w kielcach ale niestety felg już nie było
gdyby kolega Bombel monitował że ma problem z felgami i mu przeszkadzają wsiadłbym w samochód i pojechał specjalnie po nie lub zamówiło by się kuriera
co do zakupu opon to i cena była dobra i dostałem z allegro kupon na 100zł więc wyszło dośc sympatycznie
opony to nie jest pół samochodu tym bardziej ,że felgi były kupione i czekały na odbiór
co do stanu felg w ogłoszeniu były zdjęcia oraz na nówki z slaony w tej cenie nie liczyłem tym bardziej że kasa była zapłacona więc w grę wchodził odbiór i tylko odbiór
mam zamówiony towar u l21lukasz który czeka na mnie też od października a po niego bedę przy okazji 12 kwietnia i mimo checi uregulowania należności towar na mnie czeka i zapłata będzie przy odbiorze i takie podejście do handlu na forum rozumiem
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

miuzik2, utwierdziłeś minie tylko w moim zdaniu, które już napisałem wcześniej.
Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

Jak wyżej :kwasny:
Post Reply