Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Kierownica po renowacji. ubytki uzupełnione płynną skórą, nowy czarny i bezbarwny lakier. Koszt taki sam jak obszycia na nowo, ale tutaj akurat zależało mi na oryginalności.
Im więcej zrobisz sam tym więcej się nauczysz chyba, że jesteś przy kasie. Ja pomalowałem tymi farbami tunel podłokietnika i zmieniłem kolor na czarny. Pomalowałem konsolę radia sprejem do zderzaków na czarno. Wyszło super i powłoka jest trwała. Tez została mi kierownica do zrobienia. Oryginalny lakier z kierownicy schodzi po myciu wodą z mydłem -taki jest słaby.
W Safi akurat nic ale wytargałem skrzynie z Clio 1.6 16V i wsadziłem nową plus nowe sprzęgło . Do tego wymieniony cieknący simering na wodziku ten od spodu . Nie wiem czy ktoś ma tu Clio ale bez odpinania sanek nie pójdzie .
patrys4891 wrote:
Ola, czy to aby nie za wcześnie na zimowe opony?
ciut za wczesnie ale nie mam wyjscia bo letnie ktore razem z autem dostalam sie nie nadaja obecnie do jazdy wiec jestem zmuszona ciut przyspieszyc zmiane opon
Zimy może nie być a jak będzie to możliwe ze bardzo krótko. Zimowe opony zużyją się szybciej w wyższych temperaturach po za tym przyczepność opon zimowych tez będzie gorsza. Tu chodzi o bezpieczeństwo Twoje i innych użytkowników