Co dziś zrobiłeś przy swojej Safi
Kolejny mod za mną
Dodatkowo zostało usunięte źródło hałasu z tylnych prawych drzwi. W zawieszeniu trzeszczy mi odbój amora - po przekręceniu go trzeszczenie póki co ustało. Zobaczymy co będzie dalej.

Last edited by Atropos on 2015-10-31, 10:32, edited 1 time in total.
Ja ostatnio też zabrałem się za skórkę lecz pomieszałem środki, użyłem clenara Colourlocka a odżywke Gliptone GT15. Udało mi się dopiero zrobić tylko przednie fotele, ale efekt jest naprawdę bardziej niż zadowalający !
Polecam każdemu kto jeszcze nic nie robił z skórką w swoim aucie albo do tej pory używał marketowych kosmetyków.

Last edited by SaszaKce on 2015-11-01, 17:45, edited 1 time in total.
Rozłączyć dwururkę przy ścianie grodziowej mi się nie udało, zatem odłączyłem przy silniku węże, wszystkie otwory zaślepiłem co by wodą nie chlapnąć niepotrzebnie (woreczki śniadaniowe + gumka.. proszę nie śmiać . Woda zimna z węża pod ciśnieniem.. ciepłej nie miałbym skąd wziąć pod ciśnieniem
Zgodnie z obiegiem wypłukiwałem.. a do drugiego węża (powrotu) podłączyłem inny wąż aby ujście wody wyprowadzić poza maskę. Potem powietrzem pod ciśnieniem wydmuchałem ile się dało... trochę brudu wyszło. Zagotowałem w garnku 2l płynu chłodniczego z dodatkiem środka o udrażniania (Carlube radiator Flush). Potem dwukrotnie zalałem tym nagrzewnicę odczekując po kilkanaście minut, każdorazowo wydmuchując.. tym samym pozbyłem się zalegającej wody w nagrzewnicy której nie udało się wydmuchać. Poskręcałem, zalałem płynem, rozgrzałem silnik na wolnych obrotach aż puścił pełny obieg odpowietrzając układ
Teraz srogie mrozy nie groźne
2 min na wolnych obrotach i dobrze ciepłym dmucha, co dla diesla nie jest złym wynikiem.. a naprawdę szału w tym względzie już nie było.

Proszę was o poradę . Silnik już poskładany . Brakuje mi wężyka tego który idzie do tego niebieskiego króćca . Wie może ktoś co to było ? Na zdjęciu przed demontażem jest . Może to przelew ?
Last edited by SURU on 2015-11-14, 22:13, edited 3 times in total.
You Brought Two Too Many .
Najważniejszy kąt wyprzedzenia wtrysku ... myślę ,że będzie ok !!!! Na zegarze dobrze wychodzi .
https://www.youtube.com/watch?v=OI_iV4nlEq0
https://www.youtube.com/watch?v=OI_iV4nlEq0
You Brought Two Too Many .