Tak jak w temacie. Nalałem płynu do pełna. Po paru próbach stwierdziłem bardzo niskie ciśnienie, ledwo "sikało". Wydaje mi się, że zbiornik jest dziurawy, bo płynu ubyło i często go czuć po mimo braku używania spryskiwacza.
Teraz pytanie, czy słabe ciśnienie ma jakiś związek z dziurawym zbiorniczkiem ? Czy po prostu jedno i drugie do wymiany ? No i pytanie jak się do tego dostać, bo wydaje się, że jest mocno ukryte. Safrane 2,5 PH@.
Jak naprawić spryskiwacz przedniej szyby ?
- patrys4891
- Forumowicz
Wyciek powinien być widoczny przy prawym przednim kole. Skoro czuć płyn i go ubywa to obstawiam pękniętą pompkę lub sam wężyk przy pompce. Musisz zdjąć prawe nadkole tak czy inaczej, jeśli pompka padła to mam takową ,jeśli wężyk to sam sobie poradzisz.Tomkat wrote: Wydaje mi się, że zbiornik jest dziurawy, bo płynu ubyło i często go czuć po mimo braku używania spryskiwacza.
Słuchajcie Koledzy sprawa rozwiązana
Pod osłoną, pod wycieraczkami rozchodzą się dwa wężyki z trójniczka. Główny przewód jest zrobiony z miękkiego sylikonu, który się po prostu zagiął i teraz sika ja trzeba.
No i tutaj pojawia się nowy problem, bo sika zamiast na szybę to na dach XD
Jest tam jakaś regulacja kąta ?
Co do dziury w zbiorniku to jednak płyn mi nie uciekł to było tylko złudzenie, co nie zmienia faktu, że gdzieś ten płyn ulatuje, bo prze mocnym hamowaniu czuć go w środku. Płyn zimowy z biedronki, więc samo wiecie jaki to zapach

Pod osłoną, pod wycieraczkami rozchodzą się dwa wężyki z trójniczka. Główny przewód jest zrobiony z miękkiego sylikonu, który się po prostu zagiął i teraz sika ja trzeba.
No i tutaj pojawia się nowy problem, bo sika zamiast na szybę to na dach XD

Co do dziury w zbiorniku to jednak płyn mi nie uciekł to było tylko złudzenie, co nie zmienia faktu, że gdzieś ten płyn ulatuje, bo prze mocnym hamowaniu czuć go w środku. Płyn zimowy z biedronki, więc samo wiecie jaki to zapach

- patrys4891
- Forumowicz
Ja bym założył mgłowe gdyż wiecznie będą problemy z zatykaniem się żeby wyeliminować zatykanie -zbiorniczek do porządnego czyszczenia ,spryskiwacze wymontować i porządnie drucikiem najlepiej wyciągniętym ze szczotki drucianej przeczyścić i wydmuchać sprężarką ,wtedy może nie będą się zatykać .ja obecnie mam założone mgłowe z opla insygni da się dopasować i jest rewelacja pozdr.
- patrys4891
- Forumowicz
Jak mi się dysze zatykały, to na jednym z łączeń rozpiąłem wężyki od spryskiwaczy.
Pompką wypompowałem cały płyn, dolałem trochę wody i znów wypompowałem żeby ewentualny syf wyleciał.
Dysze potraktowałem szpilką i sprężonym powietrzem, ale też z rozpiętymi wężykami, żeby się syf nie wracał do zbiorniczka.
Po takim zabiegu zapomniałem o temacie na 1,5 roku, czyli do sprzedaży
Pompką wypompowałem cały płyn, dolałem trochę wody i znów wypompowałem żeby ewentualny syf wyleciał.
Dysze potraktowałem szpilką i sprężonym powietrzem, ale też z rozpiętymi wężykami, żeby się syf nie wracał do zbiorniczka.
Po takim zabiegu zapomniałem o temacie na 1,5 roku, czyli do sprzedaży