Cześć,
zamierzam uaktywnić pilot do radia. Pilot nie był używany od 1996 roku - gdy pierwszy właściciel sprzedawał Safrane wujowi wyjął oryginalne radio i od tamtego czasu pilot nie chodził. Ja mam pilot, który idzie bezpośrednio do radia - nie przez wyświetlacz bo na wyświetlaczu nad nawiewami mam tylko zegarek (nie mam nawet temperatury - cóż podstawowa wersja RN).
Mam pytanka:
Po pierwsze - pilot rusza się jak go dotykam - sprawdziłem nic nie jest połamane blaszka jak tu na fotce
wygląda tak samo - śrubka w nią nie wchodzi - może powinna? i pilot rusza się co jest irytujące. Da się go może rozkręcić i nie wiem wkręcić śrubkę w tą blaszkę? Albo jakiś inny sposób?
Po drugie - zamierzam kupić to: http://allegro.pl/sterowanie-radiem-z-w ... 84607.html
Mam radio JVC KD-G342. Zadzwonie tam i zapytam, czy jak mam pilot idący bezpośrednio do radia to czy mi zrobią taki adapter żeby działało.
Wiecie jak to się montuje bo dużo tam tych kostek?
Czy jest możliwość zamontowania wyświetlacza rds z godziną i temp do PH2 . Wyświetlacz z PHI . Mam też wieże i tu do was pytanie czy podłączenie będzie dobre. Kolorami zaznaczyłem podłączenie . Kwadratowa kostka idąca do wyświetlacza jest juz na aucie za zegarami . Druga kwadratowa to od gdagaczki nie ma jej na zdjęciu . A i jeszcze kolor żółty w wieży ... co tam idzie ?
Attachments
Last edited by SURU on 2016-04-03, 16:08, edited 8 times in total.
SURU, Nie bardzo obczajam co Ty tam szukasz. Masz wieżę pilota wyświetlacz i przelotkę -wyświetlacz -wieża, od ph1, musisz tylko rozłączyć dodatkowy łącznik z wiązki głównej , to jest różnica pomiędzy ph1 ph2.
SURU, Coś pokręciłeś, jakie zwykłe radio jakie kostki? Kostka od wiązki głównej jest taka sama, rozpinasz łącznik w wiązce głównej i masz kostkę taką jak w ph1, podłączyć ją trzeba bezpośrednio do wyświetlacza i gotowe. Inne kostki typu pilot , przelotka -wyświetlacz-wieża,to ph1. Ph2 ma zupełnie inne kostki.
Cześć . Ta wtyczka o której piszesz była podłączona też w poprzednim panelu ( godzina , temp) . Wtyczki przełożyłem do panelu z PH1 i pasują . Proszę o wskazówki do czego są niepodłączone wtyczki oraz co robić z trzecią wtyczką która wychodzi z panelu i kończy się płaską białą wtyczką.
Attachments
Last edited by SURU on 2016-04-06, 08:45, edited 3 times in total.
OK, dzięki . A ta która wychodzi w wyświetlacz okrągła a z drugiej strony jest płaska biała kostka . Chodzi mi o podłączenie wyświetlacza z PH1 do PH2 . Mam tez wieżę . Jest widoczna pierwszym zdjęciu i wchodzi ona w wieże . Pytanie czy jest potrzebna jeśli nie bedę montował wieży i czy wyświetlacz będzie latał ze zwykłym lecz dość nowym radiem MP3.
Last edited by SURU on 2016-04-06, 11:48, edited 2 times in total.
Ma okrągłą wtyczkę i jest już podłączona do wyświetlacza . Pytanie moje brzmi . Czy bez tej wtyczki wyświetlacz będzie działał na zwykłym niefabrycznym radiu .
Jeśli nie będzie podłączone to niby jak ma działać?Będzie tylko godzina i temperatura A jeśli pytasz czy można zaadoptować ten wyświetlacz do innego radia to odpowiem że nie mam pojęcia Może Lesiu11 będzie wiedział jest dobry w te klocki
Wyświetlacz z PH1 ma miejsce na 3 wtyczki. Jedna idzie od gdagaczki drugi idzie ta sama która była podpięta do wyświetlacza z PH2 czyli tam gdzie wyświetlana była godzina i temp. trzecia to właśnie ta do wieży. Okablowanie tej drugiej kostki jest pełne i może byc wyświetlane info o stacji . Natomiast moje pytanie brzmiało czy wyświetlacz ruszy w pełni tylko na tych dwóch kostkach a właściwie na jednej bo druga jest od gdagaczki.
Last edited by SURU on 2016-04-06, 14:02, edited 2 times in total.
Czy przyciski w kierownicy od tempomatu są podświetlane ? Czy jest możliwość wymiany żarówki w przycisku od tempomatu koło lewarka ? Mam tunel z bacary tylny i jest tam miejsce na słuchawki oraz przyciski głośniej i ciszej .... czy są one podświetlane i czy da się to jakoś zaadoptować.
przyciski na kierownicy nie sa podświetlane.
Żarówka w przycisku w tunelu chyba jest lutowana jak dobrze pamiętam, ale skoro ktoś ją zamontował, to można ją wymienić