Do wyciągnięcia w kolejności:
1. daszek nad zegarami - 3 torxy 2. górna osłona kolumny kierownicy - 2 torxy jeśli nie dasz rady bez tego odkręcić ramki zegarów
3. ramka zegarów - 4 torxy
4. wyświetlacz radia - 4 torxy
5. kratka nawiewu - 3 torxy 2 po lewej stronie i 1 po prawej na górze
Najlepszym podziękowaniem jest przycisk "pomógł" pod postem
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Jak wyjąć plastikowe kółeczka które są na wierzchu po zdjęciu foteli . Chcę wymienić wykładzinę i mi przeszkadzają . Jest ich osiem sztuk po cztery na każdy fotel .
Attachments
Last edited by SURU on 2016-04-02, 17:43, edited 1 time in total.
No właśnie bo to chyba jednorazowo wciskane jest w fabryce . Niby są tam takie ząbki które się chowają do wewnątrz ale z jedną schodzi się ze 1,5 h więc lepiej chyba wyłamać .... i tak później dociska od spodu a od góry łapie gwint w szynie fotela .
Ja wyjąłem je wszystkie przy pomocy dwóch śrubokrętów. Zajęło mi to trochę czasu ale da się. Chyba najlepiej dorobić jest tuleję którą wciskało by się od dołu i te zapadki by przutrzymywała czy wciskała. Nie pamiętam dokładnie już jak jest to zrobione. W każdym razie nie są one do jednorazowego użytku
Te dystanse są chyba po to by też trochę przytrzymać wykładzinę . Tulejka... no ale to musi być taka tulejka która rozmiarowo pasuje po zewnętrznej stronie by właśnie wcisnąć te zatrzaski do środka .
Da się je wyciągnąć, najlepiej czterema śrubokrętami tylko jak się ma z cztery godziny czasu. Te korki nie są po to aby utrzymywać wykładzinę tylko pomagają w ustawieniu fotela i ułatwiają wprowadzenie śruby od spodu. Jeżeli chodzi o mnie ,to wyłamuję -no ale ja sprzedaję wykładzinę
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Spoko, oddałbym po koszcie wysyłki - dużo miejsca zajmuje a szkoda wyrzucić bo ładna.
Witam , bardzo łatwo się to robi od spodu wkłada się rurkę średnicy elementu na którym są wąsy do zatrzaskiwania ( rurka cienkościenna) , ona je ugina i ciągniemy do góry a rurka spada na dół
pozdrawiam staszek
PS. mam taką wytoczoną jak znajdę to podam wymiary