Witam. Nie mogę nigdzie ustalić tematu więc pytam na nowym. Czy może ktoś zmieniał reflektory na ksenony. Mam możliwość założenia takich tylko nie wiem czy za wyjątkiem regulatora wysokości coś jeszcze potrzebuję. Jak podłączyć ksenony i czy potrzeba coś dodatkowo przerabiać. W mojej szafce mam spryski reflektorów więc może i instalka pok ksenony będzie. Przynajmniej w gnieździe żarówki deski rozdzielczej jest tylko brak żarówki więc może jest to przygotowane pod ksenony. Proszę o pomoc .
jrymek, Jeśli masz spryskiwacze to i resztę też powinieneś mieć, tak zakładam ponieważ nie było montowanych spryskiwaczy do zwykłych reflektorów. Sprawdź po prawej stronie z przodu i tyłu na drążkach czy masz czujniki, i wszystko będzie wiadomo.
Koledzy. Sprawdziłem po nr vin. Mam phII96r. czyli pierwszy wypust. Na bank nie miała ksenonów a fabrycznie były spryski. Potwierdzone w serwisie. Ful wypas za wyjątkiem navi i 4 poduch bo są dwie. Teraz problem czy jak załaduję ksenony wraz z regulatorem to zadzialają. Nie wiem czy musi być jakiś dodatkowy komp i wiązki
Czyli masz Initiale a te miały spryskiwacze reflektorów i (może trochę później?) ksenony.A może coś w nich padło i poprzedni właściciele poszli po "taniości" i powymieniali na zwykłe.Ale to łatwo zweryfikować ponieważ przy ksenonach nie było "ręcznej" regulacji świateł.
jrymek, Pytanie podstawowe czy w obecnej chwili działają Ci spryskiwacze czy nie, jak działają to zakładaj ksenony odepnij ręczną regulację ustaw światła ręcznie i w drogę. Jeśli chodzi o kostki do zwykłych lamp czy ksenonów to są takie same, podpinasz i po robocie.
Zamontowałem światełka. Dla informacji potomnym. Trzeba zamienić silniczki na te ze zwykłych lamp i wtedy regulacja ręczna nawet działa. Myślę, że nie będzie problemów nawet z przeglądami