Magrav , co o tym sadzicie?

Tematyka dowolna

Moderators: SURU, Moderator

patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

artho, piękny wywód. Od razu widać że znasz się na podstawach sprzedaży i manipulacji. Co więcej jesteś bardzo spostrzegawczy i wyłapałeś te wszystkie niuanse i nam wszystkim je wyłuszczyłeś.
Przyjmij moje wyrazy wdzięczności za takie oświecenie.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Ja jak zawsze jestem niepoprawnym optymista. McBueno - jedziemy dalej, czekamy na dalsze filmiki i opisy. Chłopcy trochę się zagalopowali, bo są sceptykami jak widać :P
Prawda chłopcy?
Ci co kibicują, czekamy na więcej.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Ja pozostanę przy swoim, ale jestem otwarty na nową "wiarę", przekonajcie mnie, bo jak do tej pory pozostaję sceptyczny.
Decentralizacja to przyszłość.
dogbert
Forumowicz
Forumowicz

Post by dogbert »

RedHead wrote:Patrząc na to co piszecie mam ochotę otworzyć sklep z magnetyzerami, magravami i kondycjonerami sieciowymi do wzmacniaczy hi-end. Źle na tym nie wyjdę z tego co widzę bo klientów nie braknie.
Od razu mam skojarzenia z ta archiwalna stronką:

http://audiovoodoo.org/
McBueno

Post by McBueno »

Jako ze mam wiecej czasu to chcialbym dokladniej odniesc sie do tego co napisal Artho zeby nie bylo zadnych niejasnosci.
artho wrote: Pierwszy element to wejście w grupę - informujesz, że Safrane to jedyny słuszny model klasy premium (cytat z jednego z pierwszych postów). Następnie piszesz, że szukasz modelu, no bo przecież jeździsz Audi w dieslu. Wchodzenia w tłum ciąg dalszy - kilka postów tu i tam. Teraz boom - wciskasz teorię forumowiczom domyślając się, że mało kto tutaj kończył fizykę na poziomie wyższym (jesteś już swój bo napisałeś kilka postów), więc pewnie nie zrozumieją.
No coz , wedlug mnie to jedyny sluszny model ( w moim zakresie finansowym ) niezwykle podejrzliwe :rotfl: .
W moim toku myslenia zarejestrowanie sie na forum i poznanie was zwiekszyloby mi szanse na kupienie dobrego safrane i uwazam ze wlasnie tak sie stalo. Ah i co ty ciagle masz z ta fizyka? Nie musisz byc profesorem zeby zrobic wlasnorecznie takiego magrava.

artho wrote:Ta Da! I właśnie na to czekałem :hurra:
zamiast tego piszesz, że "nie można uważać, że wszystko jest odkryte i nic już nie można odkryć" - czemu nikt zaprzeczyć nie może - wygodna zmiana tematu.
To forum detektywistyczne? haha

artho wrote: Finalnie czekasz aż ktoś poruszy temat pieniężny (no bo gdybyś sam zaczął wyszedłbyś na handlarza ale teraz już możesz..) i oferujesz sprzedaż po zaskakująco niskiej cenie - gratulacje - udaje ci się wzbudzić poczucie niesamowitej opłacalności. Prawie jak reklamy z super materacami, lekami na wszystkie choroby i innymi cudownymi maściami na zwiększenie lub zmniejszenie czego tam kto potrzebuje :super:
No i wlasnie to mi sie nie spodobalo. Myslac logicznie jaki mialbym zysk w tym jesli ktos zaplaci za same czesci? Pokazalem ceny w zaleznosci od miejsca zakupu bo zaczales ten temat wiec dlaczego winisz mnie za to ze odpowiedzialem Ci na temat ktory zaczales? Czy to normalne?
Chcecie odpowiedzi ? Pewnie , normalnie magravy sprzedaje sie za nie mniej niz 1,5 ale ja wyraznie napisalem ze jedyne czego potrzebuje to czesci do jego zlozenia. Gdzie ty tu widzisz w tym probe zarobienia na was? Ja widze w tym wyciagniecie mojej reki do was i poswiecenie mojego osobistego czasu na to zeby pomoc dla tych ktorzy chca to zrobic i przekonac sie na wlasne oczy zamiast wypisywac jakies brednie bo to nie sa argumenty tylko jakies smieszne oskarzenia i jeszcze ta radosc jakbys zlapal kogos na goracym uczynku , ale czego? pomocy?
artho wrote:Ta Da! I właśnie na to czekałem :hurra:
Zmienić nick, powiesz, że tym razem kochasz [[tu wstaw dowolną markę]], to nie muszą być samochody ale na fora dla elektroników bym uważał - wiesz.. , one też czasem mogą nie wypalić.. :P

Tak jak piszą na innych forach.. perswazja, manipulacja, psychologia - ale zero tu fizyki - jak dla mnie.

A, no i trochę staro wyglądasz jak na 22 lata.
A to juz ciezko w ogole skomentowac sam zastanow sie nad tym czy te podjazdy sa sluszne. No i jeszcze raz co do ''starosci'' to nie slychac mnie w tle w dwoch nagraniach? W ogole je ogladales czy zobaczyles urywek i stwierdziles ze pobawisz sie w detektywa?

Reasumujac :
Chcialem wam o tym powiedziec - powiedzialem. Jedyne co bede tu umieszczal to zdjecia z produkcji Magrava dla Daroota wraz z instrukcja moimi slowami zeby nie bylo problemu z pojeciami itd bo dalsze wymienianie sie argumentami ( i pseudoargumentami ) jest bezsensowne.
Last edited by McBueno on 2016-12-19, 23:14, edited 1 time in total.
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

McBueno, ciągle czekam kiedy odniesiesz się do moich pytań, a trochę już ich było :dobani:
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

dogbert, siedzę trochę w audio stąd to (niebezpodstawne) porównanie :]
Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

Zrobiło się niemiło :kwasny:
Gutek
Forumowicz
Forumowicz

Post by Gutek »

McBueno, W związku z pewną prośbą , warunkowo nie zabieram głosu w tym temacie :/
Last edited by Gutek on 2016-12-20, 09:57, edited 1 time in total.
McBueno

Post by McBueno »

Przepraszam Red , twoj post zostal zawalony przez inne , juz odpowiadam.
RedHead wrote:Ale pod co? Pod odbiornik, źródło czy coś innego?
Najlepiej pod cos co chodzi non stop dzieki temu nano bedzie sie szybciej rozchodzilo po instalacji
RedHead wrote:Rozumiem, że tych urządzeń już jest dużo i coraz więcej osób nie płaci za prąd przełączając się na ogrzewanie elektryczne?
Dokladnie ale jesli pogrzebalbys w temacie to wiedzialbys ze to tylko poczatek. Cos na zasadzie przekonania do slusznosci plazmy. Jest wiele innych jej zastosowan a nizeli poprzez Magravy
RedHead wrote:Wytłumacz proszę co stoi na przeszkodzie, aby było tam np 10kV czy też więcej?
Niektore elementy moga sie za bardzo podgrzac co moze je uszkodzic. Wedlug Keshe Magrav moze nagrzewac sie do 60 stopni , jesli jest wiecej to albo jest przeciazony albo cos jest niepoprawnie zrobione. Na 9miesiecznym magravie obciazonym miedzy 2-4kv temperatura w srodkowych zwojach nie przekradzala 34 stopni a w gornym i dolnym po okolo 22-26
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Ale też chyba średnica przewodów ma znaczenie, być może wynika to własnie z temperatury.
Chyba każdemu kiedyś stopił się przedłużacz, bo było za dużo urządzeń podpiętych pod niego.
Last edited by Daroot on 2016-12-20, 10:43, edited 1 time in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
McBueno

Post by McBueno »

No tak , ale jest mozliwosc instalacji czujnikow na to i bezpiecznikow a koszt to grosze
Ogolnie to powiem ze gdybym mial wiecej czasu to chcialbym zrobic sobie do mieszkania 3 Magravy poustawiane w stosunku do siebie w odpowiednich miejscach zeby jeszcze wzajemnie sie wzmacnialy. Ah i uwaga ciekawa sytuacja : 2 dzien magrava z nagrania i przy tescie dwoch zarowek spadl kolejny volt :)
Last edited by McBueno on 2016-12-20, 10:46, edited 1 time in total.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Panowie, nie kV tylko kW.
Ja rozumiem że McBueno jest młody i przekazuje wiedzę od ojca, ale ty RedHead, deklarujesz się że interesujesz się nauką i szczycisz wiedzą, więc nie pojmuję czemu mylisz moc z napięciem. To podstawy fizyki z podstawówki.
McBueno

Post by McBueno »

No coz , wiedzy fachowej jeszcze nie mam ale sie ''buduje'' haha dzieki za wyrozumialosc ;) . Za jakies 2-3 godziny wstawie wkoncu zdjecia z poczatku budowy Magrava dla Daroota
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

patrys4891, ja się nigdzie nie pomyliłem. Moje pytanie było celowe. McBueno, według mnie nie masz zielonego pojęcia o prądzie elektrycznym.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Brawo, przyłapałeś chłopaka, który chciał się podzielić tym co robi jego ojciec a nie on sam :...:
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

patrys4891 wrote:Brawo, przyłapałeś chłopaka,
brawo ja :hurra: :super: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
McBueno

Post by McBueno »

Zastanawiam sie kiedy niektorzy zamiast szukac w tym oszustwa zaczna analizowac fakty :znudzony:
Gutek
Forumowicz
Forumowicz

Post by Gutek »

McBueno, analizuję fakty, patrys4891, zwiększ swoją spokojność
Locked