3.0 V6 170km
3.0 V6 170km
Witam ,przymierzam się do zakupu safrane. Wpadła mi w oko ładna 3.0L V6 170km ,ale boję się o koszty utrzymania takiego silnika.
I mam do Was kilka pytań :
-Ile kosztuje wymiana rozrządu i czy da się to zrobić samodzielnie ?
-Jakie jest jego spalanie ?
-Czy nie ma innych usterek ?
Pozdrawiam
I mam do Was kilka pytań :
-Ile kosztuje wymiana rozrządu i czy da się to zrobić samodzielnie ?
-Jakie jest jego spalanie ?
-Czy nie ma innych usterek ?
Pozdrawiam
Rozrząd jest na łańcuchu - w praktyce nie podlega wymianie. Jeśli strzeli, a nie słyszałem o takim przypadku (jedynie może się na tyle wyciągnąć że będzie zasuwał po obudowie), bierzesz drugi silnik za 600zl i jeździsz dalej.
Co do spalania - nie wypowiadam się.
Innych usterek nie zauważono, problem z dostępnością pompy wody.
Co do spalania - nie wypowiadam się.
Innych usterek nie zauważono, problem z dostępnością pompy wody.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Spokojnie, zawsze możesz poszukać innego Safrane - jeżeli obawiasz się o silnik możesz zainteresować się ph2 2.5 - to Volvovski silnik, który co prawda rozrząd na pasku (należy wymieniać) to jest bardzo wytrzymały, można powiedzieć, że wręcz niezajeżdżalny
Jest to 5-rzędówka - charakteryzuje się oryginalnym (ciekawym) brzmieniem, ale też dzięki temu wymiana rozrządu jest tania - względem 3.0 V6 paskowego (190KM).

Jest to 5-rzędówka - charakteryzuje się oryginalnym (ciekawym) brzmieniem, ale też dzięki temu wymiana rozrządu jest tania - względem 3.0 V6 paskowego (190KM).
Jest jeszcze kilka rzeczy, które były w ph1 a nie było w ph2. Znam na pamięć trochę, ale sporo więcej niż wymieniłeś
Były też takie, które były w ph2 a nie było w ph1.
Jak chodzi o regulowane zawieszenie wersja, którą upatrzyłeś pewnie i tak go nie ma, a jeżeli ma - jedynie zwiększy to znacznie wydatki.

Jak chodzi o regulowane zawieszenie wersja, którą upatrzyłeś pewnie i tak go nie ma, a jeżeli ma - jedynie zwiększy to znacznie wydatki.