Witam, dzisiaj w mojej safrane odpadła listwa chromowa z tylnego zderzaka a właściwie to trzyma się na jednej spince, listwa już wcześniej trochę odstawała ale nigdzie nie mogłem znaleźć takich spinek na jakich powinna być zamocowana ww listwa
Dlatego pytam Was czy ktoś wie gdzie można dostać te mocowania albo jakąś alternatywę do nich żeby listwa ładnie przylegała?
Attachments
Podaje schemat, chodzi mi o mocowanie elementu nr. 9 na obrazku (oznaczone pytajnikiem)
Spinki jak sam wiesz przesuwają się w tej listwie od wewnętrznej strony . Wystarczy Poszukać gdzieś używki i wyjąć . Natomiast można pomyśleć o dorobieniu czegoś takiego by się wsunęło w listwę a jak dokręcisz to się ładnie wszystko zepnie . Dodam ,że podczas dokręcania tych białych plastikowych nakrętek na klucz 10 lekko skrzypią jak już jest dobrze dociśnięte ... takie chyba zabezpieczenie przed ukręceniem
No wiem tylko właśnie u mnie w tej listwie została jedna spinka a druga jest urwana i tylko na tym ta listwa się trzymała i chce w końcu to zrobić porządnie Szukałem używki ale na allegro sprzedają tylko całe listwy ze spinkami po 60zł a po co mi listwa jak potrzebuje tylko spinek Może ktoś jeszcze bd miał namiary na te spinki jak nie to będę kombinował tak jak radzisz