Spinki listwy chromowej (tylny zderzak)

Wszystko co dotyczy nadwozia.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
pemek
Forumowicz
Forumowicz

Spinki listwy chromowej (tylny zderzak)

Post by pemek »

Witam, dzisiaj w mojej safrane odpadła listwa chromowa z tylnego zderzaka a właściwie to trzyma się na jednej spince, listwa już wcześniej trochę odstawała ale nigdzie nie mogłem znaleźć takich spinek na jakich powinna być zamocowana ww listwa :kwasny:
Dlatego pytam Was czy ktoś wie gdzie można dostać te mocowania albo jakąś alternatywę do nich żeby listwa ładnie przylegała?
Attachments
Podaje schemat, chodzi mi o mocowanie elementu nr. 9 na obrazku (oznaczone pytajnikiem)
Podaje schemat, chodzi mi o mocowanie elementu nr. 9 na obrazku (oznaczone pytajnikiem)
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Post by SURU »

Spinki jak sam wiesz przesuwają się w tej listwie od wewnętrznej strony . Wystarczy Poszukać gdzieś używki i wyjąć . Natomiast można pomyśleć o dorobieniu czegoś takiego by się wsunęło w listwę a jak dokręcisz to się ładnie wszystko zepnie . Dodam ,że podczas dokręcania tych białych plastikowych nakrętek na klucz 10 lekko skrzypią jak już jest dobrze dociśnięte ... takie chyba zabezpieczenie przed ukręceniem :cwaniak:
You Brought Two Too Many .
pemek
Forumowicz
Forumowicz

Post by pemek »

No wiem tylko właśnie u mnie w tej listwie została jedna spinka a druga jest urwana i tylko na tym ta listwa się trzymała i chce w końcu to zrobić porządnie :D Szukałem używki ale na allegro sprzedają tylko całe listwy ze spinkami po 60zł a po co mi listwa jak potrzebuje tylko spinek :rotfl: Może ktoś jeszcze bd miał namiary na te spinki jak nie to będę kombinował tak jak radzisz ;)
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Post by SURU »

Ja myślę śrubkę m4 lub m5 i próbować wsuwać w listwę łepkiem . Tam przecież jest jak ceownik ... tylko z dokręcaniem powoli by nie wyrwać :cwaniak:
You Brought Two Too Many .
pemek
Forumowicz
Forumowicz

Post by pemek »

Dobrze myślisz, spróbuje jutro czy to będzie grało jak nie to szukam dalej spinek, w ostateczności zamówię cała listwę ze spinkami :zdegustowany:
Post Reply