centralny zamek i spryskiwacze - pilna
centralny zamek i spryskiwacze - pilna
Cześć, mam pilne pytanie.
Już naprawiony mam samochód. wymieniona głowica itd, itd. samochód ma jakby o wiele wiecej mocy niż zwykle.
do sedna. mam wymieniony centralny zamek, wszystkie drzwi się zamykają, prócz od kierowcy, nie wiem o co chodzi. ktoś cośporadzi?
dodatkowo nie działają spryskiwacze. czy coś sięzapchało? bo np włączam z tyłu wycieraczkę to szoruje, z przodu szorują, ale nic nie leci.
Już naprawiony mam samochód. wymieniona głowica itd, itd. samochód ma jakby o wiele wiecej mocy niż zwykle.
do sedna. mam wymieniony centralny zamek, wszystkie drzwi się zamykają, prócz od kierowcy, nie wiem o co chodzi. ktoś cośporadzi?
dodatkowo nie działają spryskiwacze. czy coś sięzapchało? bo np włączam z tyłu wycieraczkę to szoruje, z przodu szorują, ale nic nie leci.
silniczek do sprawdzenialevis2009 wrote:wszystkie drzwi się zamykają, prócz od kierowcy,
przerwany wężyk lub pompka w zbiorniczku , zbiorniczek jest w lewym błotniku .levis2009 wrote: z przodu szorują, ale nic nie leci.
Last edited by SURU on 2017-12-09, 19:33, edited 1 time in total.
You Brought Two Too Many .
Jeśli chodzi o wężyk to zobacz czy nie masz kałuży pod błotnikiem lub zdejmij nadkole lu podszybie i sprawdź wężyk lub samą pompkę . Jeśli chodzi o zamek to poszukaj http://forum.safrane.pl/viewtopic.php?t=7659
You Brought Two Too Many .
levis2009, Nie napisałeś czy słychać silniczki pompek.Jeśli tak to najpewniej zatkane są końcówki spryskiwaczy.Przednie odetkasz po zdjęciu podszybia ale tylna to problem.Ja poradziłem sobie cienkim drucikiem.Silniczek centralnego można samemu wymienić.Jest z tym trochę zabawy ale średnie zdolności manualne i narzędzia i dasz radę.Co do samego silniczka to moim zdaniem lepiej na tym nie oszczędzaj bo chińczyk za 30 zł nie pochodzi długo,szkoda twojej pracy.