Gdzie na Mazury???

Tematyka dowolna

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
wojtas80
Forumowicz
Forumowicz

Gdzie na Mazury???

Post by wojtas80 »

Witajcie Safranowicze.

Zwracam się wszystkich obeznanych z pytaniem: Gdzie wyjechać na Mazury??

Mnogość jezior i miejscowości powoduje trudność wyboru.

Zależy mi na mniejszej miejscowości (raczej nie kurort pokroju Mikołajki albo Giżycko), ale nie popadając w skrajność żeby nie była to wioska w której jest tylko objazdowy sklepik.
Najlepszy byłyby domek do wynajęcia dla czterech osób (2+2). Standard normalny łazienka, kuchnia, ew. 2 sypialnie.
Fajnie gdyby domki były nad jeziorem, ale planuję zabrać również rowery, więc nie jest to warunek konieczny.

Gdyby ktoś byłby skłonny podpowiedzieć gdzie szukać, chodzi głównie o kierunek, jezioro, sprawdzone miejscówki, będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.
Jak się nie uda to będę szukał na miejscu, coś, gdzieś na pewno się trafi.

Dzięki wielkie za jakiekolwiek zainteresowanie.

Pozdrawiam.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Jesteś zdecydowany na Mazury? Pytam, bo mi np w tym roku wyszła taniej Chorwacja na 6 osób niż polskie wakacje gdziekolwiek.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
wiktor
Forumowicz
Forumowicz

Post by wiktor »

Od 3 lat przestałem już jeździć na dłuższe polskie wakacje ponieważ tak jak pisał Daroot wychodzi drożej niż np. w Chorwacji ( byłem w tym roku ) . Po polsce jeżdzę tylko na 2-4 dni , wtedy się to jakoś kalkuluje . Powyżej 10 dni nie opłaca się tu zostawać a do tego dopasować się z pogodą w naszym kraju to jest jakiś cud .
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Post by SURU »

Albo Węgry np . Hajdúszoboszló !
You Brought Two Too Many .
wojtas80
Forumowicz
Forumowicz

Post by wojtas80 »

Cóż, Żońcia postanowiła w tym roku zabrać Dzieciaki na Mazury oraz Bałtyk. W sumie taka tygodniowa objazdówka pół na pół.
Jeżeli pogoda na to pozwoli to jej nie odwiodę od tego pomysłu, wiadomo - "niemcy w domu"
Jeżeli prognozy na początek sierpnia będą zwiastowały ulewy to trzeba będzie coś innego organizować.

Ale w sumie, że Chorwacja wychodzi taniej to nie podejrzewałem...
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

W zeszłym roku wsiadłem i pojechałem do Chorwacji zupełnie na pałkę.
70ojro za dobę za "apartament" dla dwóch osób. Można znaleźć taniej jak się poszuka, ale akurat trafiliśmy tak że wszystko było pozajmowane.
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Post by SURU »

Przebić się autem ode mnie do Kołobrzegu to horror . Na Węgra jest szybciej , taniej . Nie wspomnę o pogodzie która jest gwarantowana .
You Brought Two Too Many .
Post Reply