Cześć
Od początku kiedy mam ten samochód na karoserii (najbardziej czuć na otwartych drzwiach) występują delikatne drgania na wolnych obrotach, jeszcze większe drgania występują na R (wstecznym), silnik pracuje równo a dolna poduszka jest nowa. Nie wiem w jakim stanie jest poduszka skrzyni automatycznej (jeżeli taka istnieje) ,bo nie mogę jej zlokalizować.
Silnik 2.5 benzyna ,automatyczna skrzynia.
Zastanawiam się, czy jest to wina skrzyni ?? A może ten silnik tak po prostu ma??
Drgania karoserii
Drgania karoserii
Last edited by Dynika on 2018-10-22, 17:09, edited 1 time in total.
- patrys4891
- Forumowicz
patrys4891, po kilkunastu latach poduszka może być nadal sprawna. Wymieniłem 6 miesięcy temu tą poduszkę i zmian w stosunku do starej brak 19 letnia poduszka nadal dobra. W 2,5 występują delikatne drgania silnik nie ma wałków wyrównoważających. To nie 6 cylindrów. U mnie czuć drgania na kierownicy,ale uważam że jest to normalne.
Z głównymi prawymi poduszkami w naszych Safranach jest różnie . Sam wymieniałem już 2 razy z uwagi na to iż pierwsza padała po roku . Miała być niby oryginalna ale niestety nie miała żadnych oznaczeń . Kupiłem następną o wiele droższą i lata do dziś . Na tej drugiej były już oznaczenia i nie popękana guma jak było na pierwszej od nowości . Różnica ogromna.
You Brought Two Too Many .