Cześć
Wydaje mi się że w mojej safranie ktoś zamontował zamiast przepływomierza, chiński szajs...
Na przepływomierzu powinno coś pisać?? Jakiej firmy był właściwie oryginał?? Bosch??
Przepływomierz
Przepływomierz
Last edited by Dynika on 2019-06-14, 10:59, edited 1 time in total.
Gdzie można taki jeszcze dostać?? Zadzwoniłem do ASO pan z uśmiechem powiedział 2160zl czy 2600zl nie pamiętam dokładnie 
Z tego co szukalem dostępne są przepływomierze : Bremi, Magneti Marelli, Johns, Mapco, JP Group, Ridex, Mobiletron i Pierburg - taki zdaje się najbardziej firmowy.
Może ktoś jeździł na jednym z powyższych i może polecić któryś?

Z tego co szukalem dostępne są przepływomierze : Bremi, Magneti Marelli, Johns, Mapco, JP Group, Ridex, Mobiletron i Pierburg - taki zdaje się najbardziej firmowy.
Może ktoś jeździł na jednym z powyższych i może polecić któryś?
Last edited by Dynika on 2019-06-18, 13:58, edited 3 times in total.
https://allegro.pl/oferta/bosch-przeply ... 6612401513 bosch za 740 złotych. Ja chyba wybrałbym Pierburg jeśli dużo tańszy.
Pierburg 400zł, czytałem coś o nim, na forum alfy go chwalą, mało tego podobno w serwisie boscha montują przepływki Pierburga bo są lepsze... mowa tu tylko o alfie romeo oczywiście.
Poczytam opinie o nim na forach a po kupieniu zdam relacje jak to działa.
No chyba, że polecacie inny z wymienionych.
Poczytam opinie o nim na forach a po kupieniu zdam relacje jak to działa.
No chyba, że polecacie inny z wymienionych.
Last edited by Dynika on 2019-06-19, 14:53, edited 1 time in total.
Przepływomierz kupiony Pierburga - strzał w dziesiątkę obroty przestały falować, zniknęło szarpanie przy dodaniu i odjęciu gazu podczas jazdy, po jeździe próbnej mogę stwierdzić, że zmalało spalanie i w końcu czuć moc przy mocniejszym wciśnieciu gazu, przed wymiana nie było większego znaczenia czy pedał wciśnięty był w 50% czy w 100%.