Filtr przeciwpyłkowy

Wszystko co wiąże się z kosztami i utrzymaniem pojazdu.

Moderators: SURU, Moderator

Adi250

Filtr przeciwpyłkowy

Post by Adi250 »

Witam Was! Czy wiecie gdzie jest umieszczony w ph1 filtr pyłków? Pytam ponieważ zdziwiło mnie to, że jest on dostępny w katalogu FILTRONA
Last edited by Adi250 on 2009-06-22, 20:15, edited 1 time in total.
Cakes

Post by Cakes »

Stojac przodem do auta, znajdziesz go po lewej stronie pod szyba. Aby dostac sie do niego musisz sciagnac oslone. Nie pamietam czy przypadkiem nie trzeba bylo sciagnac wycieraczki aby sciagnac ta oslone.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

ODŚWIEŻAM:

zna ktoś numer tego adaptera? Za :cenzura: nie moge znalezc jej w dialogysie :(
Dzisiaj rozebralem podszybie a tam zonk - bylem przekonany ze ten adapter bedzie - niestety.
Last edited by Daroot on 2010-03-30, 21:11, edited 1 time in total.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

w poprzednim linku wyswietla sie filtr tylko, bez tego adaptera... filtr knechta.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Jarecki

Post by Jarecki »

Mam problem z parującymi szybami , czy to może być wina brudnego filtra kabinowego? :help:

[ Dodano: 2009-11-02, 20:46 ]
Filtr pyłkowy wymieniałem w wakacje tego roku , a szyby parują do tego stopnia , że w ostatnie ranki zamarznięte są od środka.

[ Dodano: 2009-11-02, 20:49 ]
Jeżeli ktoś z Was miał podobny problem , chętnie dowiem się jak się z nim uporał :)
Goalkeper

Post by Goalkeper »

A czy TO jest już cały komplet czy do tego trzeba jeszcze tą kratkę deficytową :?:
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Znalazłem coś takiego :) jutro zadzwonię i jak będzie faktycznie taka cena to zamawiam :)
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Wiem Panie kolego tylko to co podałeś kosztowało jakieś 135zł ten kosztuje only 87zł a to robi dużą różnicę bo jeszcze na zgrzewkę piwa zostanie :)
arek

Post by arek »

Goalkeper wrote:Wiem Panie kolego tylko to co podałeś kosztowało jakieś 135zł ten kosztuje only 87zł a to robi dużą różnicę
Kliknij w linka z czwartego postu od góry ;) LAG 10 jest dostępny .... w dobrej cenie :)
Goalkeper

Post by Goalkeper »

No i czego się chwalisz :) :P Prąd Ci podłączyli :?:
arek

Post by arek »

Grunt to prónd :P Koniec :offtopic: spamerze, bo Cię moderator przefiltruje, bez ramki :P
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Więc tak, dzwoniłem dzisiaj do firmy JAREX odnośnie naszego towaru deficytowego :D uzyskałem informację, że filtr jest w komplecie z kratką lecz nie mają go dostępnego pomimo tego iż informacja o dostępności widnieje na ich stronie. Bardzo przemiły Pan poinformował mnie, że jeżeli się nie pali a na pewno chcemy zakupić taki filtr to można się zarejestrować na stronie, dokonać zakupu i w momencie pojawienia się u nich na stanie tego filtru zaraz zostanie od wysłany :) Na stronie widnieje informacja o płatności za pobraniem przy 20% przedpłacie i tutaj zostałem poinformowany, że nie trzeba dokonywać tej przedpłaty gdyż ogólna kwota tego filtra jest zbyt niska :)
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

Goalkeper wrote:filtr jest w komplecie z kratką
Goli, zgadza się - są z kratką. Ale, żeby zamontować go musisz posiadać ramkę pod filtr.
Niestety, do kratki, którą mamy zamontowaną ten filtr nijak nie pasuje, bo jest większy ;)
Przerabiałem to osobiście - dobrze, że udało mi się zwrócić filtr do sklepu, bo 87 zł byłbym do tyłu.
Na starym forum było opisywane tutaj
arek

Post by arek »

Rufus, gdybyś czytał uważnie cały temat i odnośniki do innych postów, to wiedział byś, że rozmawiamy o komplecie, który montowany jest zamiast posiadanej kratki. Za komplet należy rozumieć kratkę wraz z filtrem, którą w ASO możesz znaleźć pod numerem 7701418726 , albo znacznie tańszy zamiennik Knecht'a, pod nazwą LAG 10.
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

arek wrote:Rufus, gdybyś czytał uważnie cały temat i odnośniki do innych postów, to wiedział byś, że rozmawiamy o komplecie, który montowany jest zamiast posiadanej kratki. Za komplet należy rozumieć kratkę wraz z filtrem
Właśnie Arku czytałem dokładnie i z linków które podaliście m.in. był ten podany przez Goalkepera i właśnie do tego postu skierowana jest moja odpowiedź.
Link, który Ty podałeś przedstawia tylko logo marki knecht, cenę, dostępność i nic więcej.
A po za tym chyba wystarczająco dokładnie opisaliście to kiedyś z Darkiem w podanym przez Ciebie linku w czwartym poście.
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Rufus wrote:Link, który Ty podałeś przedstawia tylko logo marki knecht, cenę, dostępność i nic więcej.
Link podaje również numer katalogowy produktu czyli LAG10.
Rufus wrote:
Goalkeper wrote:
filtr jest w komplecie z kratką
Goli, zgadza się - są z kratką.
A to napisałem dlatego, bo dzwoniąc do nich zapytałem czy aby ten filtr o numerze LAG10 jest z kratką w celu sprawdzenia czy dobrze zamawiam. Nie chodziło mi w poście o to, żeby zadać Wam pytanie właśnie o ten filtr.
Rufus wrote:Właśnie Arku czytałem dokładnie
I nie wkręcaj, że czytałeś dokładnie bo jakbyś tak czytał to oczy by Ci wybił napis LAG10 :P , który jest umieszczony na środku, zaraz pod bordową belką na górze strony. A poniżej masz dowód, że jest informacja o numerze katalogowym produktu.

[center]Image[/center]
Last edited by Goalkeper on 2009-11-04, 10:30, edited 2 times in total.
Tygro78
Forumowicz
Forumowicz

Post by Tygro78 »

Witam, latem po przeczytaniu na Tym forum info o ww zestawie poprosiłem kolegę aby zakupił mi w Białej Podlaskiej produkt o oznaczeniu LAG 10. Niestety przywiózł mi za 87 pln sam wkład (na szczęście udało się go zwrócić, sprzedający mocno się upierał że nie może być mowy o pomyłce).
Mam więc pytanko czy komuś z Was udało się zakupić filtr z przystawką ?
Pozdrawiam :)
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Sam wkład(filtr) to LA 10 natomiast wkład(filtr) + przejściówka to LAG10

[ Dodano: 2009-11-05, 18:14 ]
A tak wygląda:
Attachments
20091105.jpg
20091105(001).jpg
20091105(002).jpg
20091105(003).jpg
lopez
Forumowicz
Forumowicz

Post by lopez »

Ja już z tydzień temu zakupiłem filtr ( komplet adapter + filtr )z firmy Tutaj i powiedzieli mi że nie mają na stanie filtra i muszą dzwonić do innego zakłady, a tamci że popyt na filtry ogromny to podnieśli cenę Więc za filtr z przesyłką ( poczta 15 zł) zapłacicie 125 zł a nie 99zł Jak co to mam paragon dostałem w piątek przed Wszystkimi Świętymi, zamontowany już był w piątek :)
Last edited by lopez on 2009-11-06, 10:43, edited 1 time in total.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Ha! Ja za swój zapłaciłem 50zł z filtrem + wysyłka :D Ale taki strzał udaje się raz na milion...
Post Reply