Jaki olej do dyferencjału w 4x4

Wszystko co wiąże się z kosztami i utrzymaniem pojazdu.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
Roadrunner

Jaki olej do dyferencjału w 4x4

Post by Roadrunner »

Cześć koledzy jako,że chce wymienić olej w dyfrze to chciałbym wiedzieć jakiego producenta polecacie i jakiego używacie w swoich szafkach. Wiem, że olej musi mieć parametry 85w90

Dobranoc :D::D
Arcadio

Re: Jaki olej do dyferencjału w 4x4

Post by Arcadio »

Roadrunner wrote:Cześć koledzy jako,że chce wymienić olej w dyfrze to chciałbym wiedzieć jakiego producenta polecacie i jakiego używacie w swoich szafkach. Wiem, że olej musi mieć parametry 85w90

Dobranoc :D::D
Przewaznie nie mamy dyferencjeałów nie licząc darka reda i Ciebie :D
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Ja lałem do swojego ten sam olej co do skrzyni. Bańka 4 litry starczała na styki na skrzynie i most. Nie pamiętam teraz oznaczenia, ale coś mi się przypomina że to był TRW75W80... a moze TRX - nie pamietam juz :( W instrukcji jest dokladnie napisany jaki olej.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

U mojej bryczce mam wlany TAKI olej. Jak na razie jest w skrzyni, ale tylny dyf czeka na wymianę (ten sam olej)
Last edited by RedHead on 2009-08-12, 20:09, edited 1 time in total.
Decentralizacja to przyszłość.
Roadrunner

Post by Roadrunner »

Redziu error 404 to kiepska nazwa dla oleju;) czyjej produkcji masz wlany olej ??
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Zgadza się, o to właśnie mi chodziło. :]
Decentralizacja to przyszłość.
szajbus0

Post by szajbus0 »

szczerze to nie polecam bo trx i trz to sa inne formuly lepiej lac taki jak jest zalecany jeden jest do dyfra 2 do skrzyni
Post Reply